07 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir yatırım harcamaları 2017

İzmir Büyükşehir yatırım harcamaları 2017

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım harcamalarını son 14 yılda tam 27 kat artırdı ve 15 milyar liranın üzerine çıktı. 

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Eren Holding’ten Bitlis’e 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Doğu Anadolu’nun en büyük sanayi yatırımı Eren Holding tarafından Bitlis’te gerçekleştirildi. Temelleri 2 yıl önce atılan ve bin kişiye istihdam sağlayacak iplik fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden tarihi personel alımı! Rekor sayıda personel alacak! Tek tek açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZELMAN bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımı için açık kadrolar belli oldu.

İzmir Büyükşehir'den büyük fırsat! İstanbul ve İzmir'de 17 imarlı arsa satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ve İzmir'de yer alan 17 adet arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların radarına giren ihale 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi 16 farklı meslek grubundan çok sayıda personel alımı yapacak! Başvurular bitmeden yetişin!

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZELMAN 16 farklı meslek grubundan personel alımı yapacağını duyurdu. Bazı alımlardan KPSS şartı aranmadığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN KPSS şartsız personel alımı yapacak! Başvuru süresi dolmadan bakın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN, KPSS şartı olmadan santral operatörü alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

İzmir Büyükşehir yatırım harcamaları 2017 Haberi

İzmir Büyükşehir yatırım harcamaları 2017

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2017 dönemi bütçe gerçekleşme rakamları dün açıklandı. Son 14 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kurum ve şirketlerinin toplam yatırım rakamı 15 milyar 74 milyon lirayı aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Maliye Bakanlığı verilerine göre, aynı dönemde merkezi yönetimin İzmir'deki yatırım tutarı 12.2 milyar lira oldu. Yatırım tutarının nüfusa bölünmesiyle ortaya çıkan rakam da bir hayli ilginçti. 2017 yılında merkezi hükümetin İzmir'de kişi başı yatırım tutarı 489 lira iken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kurum ve şirketleriyle birlikte kişi başı yatırım tutarı 672 liraya ulaştı.

Özellikle son yıllardaki yatırım hamlesiyle öne çıkan Ege'nin İncisi İzmir'in yerel yönetimi, Aziz Kocaoğlu'nun başkanlık döneminde gösterdiği performansla dikkat çekti. 2017'de Türkiye'deki toplam vergi gelirleri içinde yüzde 10.3'lük bir paya...