24 / 07 / 2024

izmir deprem fayları

izmir deprem fayları

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Afyonkarahisar için uyarmıştı! Bölgede 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar var...

Afyonkarahisarlılar bu sabah deprem ile uyandılar. Kentte sabah art arda yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın bölgedeki 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar olduğu yönündeki açıklaması düşündürdü.

Prof. Dr. Özkaymak İzmir ve çevresini uyardı! 6'nın üzerinde deprem riski var! 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, İzmir ve çevresini işaret ederek 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan fayların olduğunu söyledi.

İstanbul'da artık binalar yoruldu: İstanbul'da çok eski faylar var! Deprem uzmanından son dakika açıklaması!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, dün Küçükçekmece'de çöken binaya değindi ve  İstanbul'un deprem riski, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili önemli açıklamalar

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının eleştirerek, deprem bölgesindeki vatandaşların konut beklediğini belirtti.

DAUM'dan İzmir depremi için 2 senaryo! Korkutan açıklama! Tehlikeli 25 fay hattı var, 6'nın üzerinde deprem olacak

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu açıkladı.

İstanbul'dan sonra İzmir için de büyük deprem uyarısı geldi: 7.1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'e 7.1'lik deprem uyarısında bulundu ve daha hızlı bir şekilde önlem alınması gerektiğini söyleyerek, kentsel dönüşüme dikkat çekti. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için yeni uyarı geldi!

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İzmir'de de endişeleri olduğunu söyleyerek, "Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini de bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de biz bunu sorun olarak düşünüyoruz" dedi.

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: SON DAKİKA DEPREMLER! 

AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Ankara, İstanbul, İzmir açıklaması: Bu üç ilde yakın sürede deprem var mı?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından Ankara, İstanbul, İzmir illerindeki deprem beklentisini açıkladı. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Uzman isim tek tek açıkladı: Bu faylar tehlikeli! Son dakika deprem uyarısı! 

Elazığ'da 30 Mart'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, önemli açıklamalarda bulundu ve bazı noktalara deprem riski açısından dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

izmir deprem fayları Haberi

izmir deprem fayları

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastladıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sözbilir öncülüğündeki uzmanlar, geçen cuma günü yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili Tuzla ve Gülbahçe faylarında incelemeler yaptı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu depremin karada değil denizin içindeki fayda gerçekleştiğini ve tam olarak ise Sisam Adası’nın kuzeyindeki bir fay hattında kırılma meydana geldiğini belirtti.

Özellikle Bayraklı çevresinin depremden çok etkilendiğini ve bunun iki nedeninin bulunduğunu dile getiren Sözbilir, şöyle konuştu:

"O bölgenin etkilenmesinin temel iki tane nedeni var, bir tanesi zeminin zayıf olması,...