30 / 04 / 2024

izmir deprem kaçış yerleri

izmir deprem kaçış yerleri

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İzmir'de son günlerde art arda yaşanan küçük sarsıntılar, deprem gerçeğiyle birlikte yaşamamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Kent genelinde 216 ilk toplanma yerinin bulunduğu açıklandı.

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

TOKİ İzmir deprem konutlarının teslimleri tamam: 3 bin 887 adet deprem konutu afetzedelere teslim edildi!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar merkezli yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra, TOKİ tarafından inşa edilen 3 bin 887 adet konutun teslimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, il il deprem beklentilerini açıklıyor. Ercan, geçtiğimiz gün üç il için daha beklentisini açıkladı. Peki Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olur?

DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Temmuz 2023 depremler!

SON DAKİKA DEPREMLER! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen depremleri listelemeye devam ediyor. 20 Temmuz deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu?

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Türkiye ve çevresinde meydana gelen depremleri düzenli olarak izleyerek en güncel deprem bilgilerini paylaşıyor. Peki Son dakika deprem mi oldu? En son nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte, 12 Temmuz güncel depremler…

16 Haziran 2023 deprem mi oldu? Bugün saat kaçta deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Türkiye’nin hangi ilinde kaç şiddetinde deprem oldu? Meydana gelen deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından araştırılıyor ve listeleniyor. 16 Haziran Cuma günü deprem mi oldu? İşte son depremlere dair detaylar!

Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? 16 Haziran AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Deprem mi oldu? Nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Kandilli Rasathanesi 2023 son depremler listesini güncelliyor. İşte son ölçümlere göre 16 Haziran 2023 son depremler...

Kaç şiddetinde deprem evleri yıkar? AFAD deprem bilgilerini nereden alıyor?

Deprem, Türkiye’nin gerçeklerinden biridir. Bundan dolayı her vatandaşın deprem hakkında bilmesi gereken minimum bilgiler vardır. Kaç şiddetinde deprem evleri yıkar? İşte deprem hakkında araştırılan sorular ve yanıtlar!

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremden sonra Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edilen toplamda 1216 konut ve 32 iş yerinin sahipleri yapılan kura çekilişiyle belli oldu.

Deprem sonrası fırlayan çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL? 9 Nisan 2023 çimento fiyatları

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında oluşan büyük yıkımlar sonrasında çimento fiyatlarına zam geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL?

izmir deprem kaçış yerleri Haberi

izmir deprem kaçış yerleri


Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İzmir'de son günlerde art arda yaşanan küçük sarsıntılar, deprem gerçeğiyle birlikte yaşamamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Bu konuda çalışmalarını sürdüren İzmir Valiliği, yıkıcı bir depremin ardından kentte ilk toplanılacak yerlerle ilgili bilgilerini güncelledi. Kent genelinde 216 ilk toplanma yerinin bulunduğu açıklandı.


İLÇELERE GÖRE TOPLANMA YERLERİ:

BALÇOVA: Özel Türk Turizm Okulu'nun (TUREM) kuzeyindeki yeşil alan, Balçova Kaplıca Tesisleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Kızılkanat Parkı, Koçtaş-Migros arasındaki park, Belediye Spor Tesisleri, Belediye Kapalı Pazar Yeri, Fen İşleri Şantiyesi ön kısmı.

BAYRAKLI: Hamdi Dalan Sağlık Sitesi ve Halide Edip Adıvar İÖO arasındaki yeşil alanlar, Merkez İlköğretim Okulu ve Çevresi, Doğançay Mezarlığı güneydoğusundaki yeşil alanlar, Postacılar Mahallesi ağaçlandırma alanı, Gümüşpala Mahallesi Semt Oyun Alanı (Gümüşpala İÖO güneyi, Örnekköy Pazar...