18 / 05 / 2024

izmir körüklü otobüsleri ne zaman gelecek

izmir körüklü otobüsleri ne zaman gelecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosunu güçlendirmek için satın aldığı 100 adet yeni körüklü otobüsün üretimi, Polonya’daki fabrikasında sürüyor. Otobüslerden 30 adetlik ilk parti, 2014 Şubat ayında teslim edilecek...

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Bolu'daki 4,2'lik depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür'den haritalı açıklama geldi: Biri kırılmış olmalı!

Bolu'da saat 01.03'te 4,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, yürekleri ağza getiren depremden sonra sosyal medya hesabından haritalı paylaşım yaparak açıklamalar yaptı. Görür, Bolu’nun kuzeyindeki fay hatlarına dikkat çekerek "Bunlardan biri kırılmış olmalı" diye konuştu.

Kısıklı Park görücüye çıktı! Lansmana özel yüzde 10 indirim!

Summa’nın Yıldızı Kısıklı Park görücüye çıktı. Fiyatların 16 milyon 500 bin TL’den başladığı projede lansmana özel olarak yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. 

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Çiftçilere kara haber! Açıklanan fiyat hayal kırıklığı yarattı!

Çiftçiler, merakla beklenen pamuk alım fiyatlarının açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı. Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, “Fiyatlar böyle devam ederse, çiftçi maliyetin altında satacak. Pamuk ekim alanları ciddi manada azalacak” şeklinde konuştu.

Dikkat! Uzman isim kırılma ihtimali olan fayları tek tek açıkladı: Deprem riskine karşı uyardı

Malatya'da büyüklüğü 4'ün üzerindeki depremlerden sonra gözler bölgeye çevrildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, olabilecek yeni depremlerle ilgili uyarılarda bulundu ve kırılma ihtimali olan fayları açıkladı. İşte detaylar...

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Çiğ süt fiyatında büyük hayal kırıklığı! Sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Ulusal Süt Konseyi’nin 11.5 lira olarak açıkladığı çiğ süt fiyatı üreticiler tarafından tam bir hayal kırıklığı oldu. Üreticilerin süt fiyatlarından beklentisi ise farklıydı, sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

izmir körüklü otobüsleri ne zaman gelecek Haberi

izmir körüklü otobüsleri ne zaman gelecek


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosunu güçlendirmek için satın aldığı 100 adet yeni körüklü otobüsün üretimi, Polonya’daki fabrikasında sürüyor. Toplam 22,5 milyon Euro’ya mal olan otobüslerden 30 adetlik ilk parti, 2014 Şubat ayında teslim edilecek. Mart ve nisan aylarında teslim alınacak 40 ve 30 adetlik partilerle de otobüslerin tamamı hizmete girecek.


ESHOT Genel Müdürlüğü ile Solaris Bus&Coach S.A. arasında imzalanan alım sözleşmesine göre yeni otobüsler Euro5 standardında, çevreye duyarlı motora sahip, engelli binişine elverişli alçak tabanlı ve basamaksız iç yapılı, klimalı ve otomatik şanzımanlı olacak. ESHOT, 2004 yılından bu yana son alımla birlikte bin 202 adet, İZULAŞ ise 2007–2013 yılları arasında 270 adet yeni otobüs...