04 / 05 / 2024

İzmir meslek odalarından kentsel dönüşüm uyarısı

İzmir meslek odalarından kentsel dönüşüm uyarısı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 101 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıyan meslek odaları, imar alanının heyelan bölgesi olduğunu hatırlattı.

Foça'daki EKO Köy projesi tartışmalara neden oldu! İşin rengi inşaat başlayınca değişti!

İzmir Foça’daki “Ekolojik Köy” projesinde lüks villa yapımına başlandı. Çevreciler ve meslek odaları bunun bir rant projesi olduğunu iddia ederek, söz konusu projenin iptali istemiyle yargıya başvurdu.

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Meslek Odalarından 'Zorlu Konak'ın ruhsatı iptal edilsin' çağrısı!

İzmir Zorlu Konak Projesi'nde sular durulmuyor. TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman' da Zorlu Konak tartışmalarına dahil oldu.

TMMOB'dan İzmir depreminde yıkılan yapılara ilişkin açıklama!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, bugünkü köşesinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'nun İzmir depreminin ardından kafalarda oluşan sorulara yer verdiği açıklamayı ve İzmir depremini kaleme aldı. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı...

İzmir’in yapı stoku güvensiz mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi tarafından, İzmir Deprem Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda İzmir'in yapı stoku masaya yatırıldı.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Meslek odaları emlak sektörünün denetim ve eğitimlerinde daha etkin olmalı!

Emlak sektörüne ilişkin sitem ve şikayetler yıllardır devam ediyor. Bu sorun en çok da gayrimenkul ticaretinin eğitimini alan bu işi resmi ve ciddi olarak yapan şirketleri olumsuz şekilde etkiliyor.

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Medicana Grubu 95 milyon dolara Ataşehir’de yeni hastane açacak!

Medicana Grubu İzmir’in ardından 95 milyon dolarlık yatırımla Ataşehir’de yeni bir hastane açmak için çalışmalarını tamamlıyor. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Bu yatırımların ardından hedefimiz yurtdışında hastane açmak'' dedi.

İzmir depreminden sonra orta hasarlı denen binaya yeni rapor: Az hasarlı, oturulabilir!

İzmir depremi ardından Bayraklı ilçesinde 2 blok “orta hasarlı” olarak belirlendi. Depremzedelere taşınma yardımı yapıldı. 5 ay sonra verilen “Az hasarlı/oturulabilir” raporundan sonra ise AFAD, nakdi yardım ödenenlerden paraları iade etmesini istedi...

İzmir meslek odalarından kentsel dönüşüm uyarısı Haberi

İzmir meslek odalarından kentsel dönüşüm uyarısı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 101 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıyan meslek odaları, imar alanının heyelan bölgesi olduğunu hatırlattı ve can güvenliğinin hiçe sayıldığını dile getirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar’da yürütülen kentsel dönüşüm projesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Halkın karşı çıktığı dönüşüme bir itiraz da meslek odalarından geldi. Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odalarının İzmir şubeleri ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek, kentsel dönüşüme itirazlarını dile getirdi.


Limontepe Merkez’de gerçekleşen ve bölge halkının da katıldığı açıklamayı odalar adına okuyan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol, hazırlanan projenin üst ölçek planlarına ve imar mevzuatına aykırı bir şekilde rant sağlamak...