12 / 05 / 2024

izmir metrosu 2014

izmir metrosu 2014

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan İzmir Metrosu'nda sona gelindi. Belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi...

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

Buca Metrosu'nda tarih verildi: İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, Buca Metrosu'nda ışığın görüleceği tarihi açıkladı. İşte Buca Metrosu ile ilgili detaylar ve Tunç Soyer'in o açıklaması...

İzmir Büyükşehir'den Buca metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gündemden düşmeyen Buca metrosu ihalesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Buca Metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin iptal kararına yönelik açıklama yaptı.

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu geliyor! Temelini Kılıçdaroğlu atacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imzasıyla hayata geçirilecek olan Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat 2022 Pazartesi günü atılacak. Düzenlenecek temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu yarın ihaleye çıkıyor!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için yarın ihaleye çıkıyor.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde metro yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için ilk ihalenin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir'in Buca ilçesinde hayata geçirilecek Buca Metrosu için ihale süreci başlıyor. 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosunun ihalesi 28 Mayıs'ta yapılacak.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor!

Temeli 2014'te atılan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor...

İzmir Narlıdere Metrosu 2022’de açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de öz kaynakları olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Karşıyaka’yı Çiğli’ye bağlayan hafif raylı sistemi de 2 yıl içinde devreye almış olacağız. Narlıdere Metrosu’nu da 2022’de hizmete alacağız'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

izmir metrosu 2014 Haberi

izmir metrosu 2014


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan İzmir Metrosu'nda sona gelindi. 


Yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere olan belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi. Kocaoğlu, metro müjdesini, önceki gün yapılan CHP milletvekilleri toplantısı sırasında verdi. 


Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında görkemli bir törenle temeli atılan ancak bir türlü bitirilemeyen ÜçyolÜçkuyular Metro Hattı'nm ikinci etap inşaat çalışmalarında da sona yaklaştı. Hat üzerindeki îzmirspor ve Hatay istasyonlarını geçen yıl hizmete açan belediye, Poligon'da yaşanan çökmenin giderilmesinin ardından tüneli tamamen açtı ve Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ile ray döşeme çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. 


200 BİN YOLCU 


Yüklenici firma ile 7 Mart'a kadar sözleşmesi bulunan belediyenin, Şubat ayının son haftası ya da...