06 / 05 / 2024

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

İzmir'de yapımı devam eden bir LNG depolama tesisi inşaatıyla ilgili çeşitli iddiaları mecliste konu oldu. Konuya ilişkin olarak İzmir Milletvekili Tacettin Bayır soru önergesi hazırladı..

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Konut mağdurları bir kez daha meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

AKM'nin tadilat ve yenileme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, AKM'nin tadilat ve yenileme çalışmaları ile yerine yapılacağı açıklanan opera binasının proje çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

Öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin 8 soru sordu..

TOKİ Çeşme Evleri sorunu TBMM'ye taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOKİ'nin Çeşme konutlarının fiyatlarının yüksek olduğu iddialarını TBMM'ye taşıdı.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

Atilla Kaya: İzmir yatırımlara doyamayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Kaya, ilçenin bu yıl yatırımlarla bayram edeceğini müjdeledi.

Elektrikte kayıp kaçak bedellerine ilişkin 4 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Elektrikte kayıp kaçak bedellerine ilişkin 4 soruluk önerge hazırladı. Bakan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

OSB'lerin elektrik tedarikçileri ile yaşadığı sorunlar mecliste!

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 2018'de açılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir'deki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Sürekli, yapımı devam eden Bayraklı Şehir Hastanesi projesini anlattı.

Nihat Zeybekçi 'emlak vergisi muafiyeti' sorusunu yanıtladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Serbest bölgelerde uygulanan emlak vergisi muafiyet sorunu TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, serbest bölgelerde uygulanan emlak vergisi muafiyet sorunu hakkında meclis toplantısında soru sordu..

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır Haberi

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır


İzmir'de yapımı devam eden bir LNG depolama tesisi inşaatıyla ilgili çeşitli iddiaları mecliste konu oldu. Konuya ilişkin olarak soru önergesi hazırlayan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Bayır önergesinde "Aliağa Çakmaklı Mahallesi Kızılburun Mevkiinde inşaatı devam etmekte olan LNG Depolama ve Gazlaştırma Projesi inşaatında akıl almaz şeylerin olduğu ve bunun baş aktörünün hükümete yakın Kolin İnşaat'a ait Etki Grup Lojistik Taşımacılık İnşaat Anonim Şirketi olduğu kamuoyuna ve basına yansımıştır.


İddialara göre Aliağa Kaymakamlığı Liman Başkanlığına 13 Haziran 2016 tarihinde Büyük E.829 sayılı bir yazı göndermiştir. Yazıda Aliağa ilçesi Çakmaklı Mahallesi Kızılburun Mevkiinde LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali Projesi kapsamında yapılmakta olan deniz içerisinde dolgu ve iskele inşaatıyla ilgili izinlerin ve inşaatın ilgili mevzuata...