15 / 05 / 2024

İzmir teleferiği açılış töreni

İzmir teleferiği açılış töreni

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

İstinyePark İzmir bugün açılıyor!

Orjin Grup tarafından İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İstinyePark İzmir bugün açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin İzmir'de yapılmış ikinci en büyük özel sektör yatırımı olan İstinyePark İzmir, kentin en büyük AVM'si olmaya aday...

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

İzmir Çiğli'de 22.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 fabrika!

İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan 2 adet fabrika toplamda 22 milyon 263 bin 903 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Pendik Esenler Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği 9. spor merkezini de vatandaşların hizmetine açıyor. Pendik Belediyesi'nin yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devraldığı Esenler Spor Kompleksi de açılış için gün sayıyor.

TOKİ Kemalpaşa projesi için ilk kazma vuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir’in Kemalpaşa İlçesi Çambel-Akalan mevkiinde hayata geçirilecek olan projesi için çalışmalar devam ediyor.

TURYAP'ın Nidapark Başakşehir temsilciliği bugün açılıyor!

Tahincioğlu tarafından hayata geçirilen Nidapark Başakşehir projesinin TURYAP Nidapark Başakşehir temsilciliği bugün Erdal İmrek, Erkut Memiş, Cahit Yeşil ve Murat Meşin tarafından açılıyor..

Home City Pendik açılış için gün sayıyor!

Mobilya ve dekorasyon sektöründe uzmanlaşmış AVM dönemi başlıyor. Home City Pendik açılış için gün sayıyor.

İzmir Göç ve Mübadele Anı Evi yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği 113 yıllık tarihi bina “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmete açılıyor.

Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor!

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky helikopterleri için bir dizi üretimin yapılacağı Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor.

Konya Numune Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Yıllardır tamamlanması beklenen Konya Numune Hastanesi açılış için gün sayıyor. İnşaatı biten hastanenin 1 ay içerisinde açılması planlanıyor.

İzmir teleferiği açılış töreni Haberi

İzmir teleferiği açılış töreni

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AB standartlarına göre yenilenen Balçova Teleferik Tesislerini gezdi, teleferiğin ilk seferini gerçekleştirdi.


Tesisin 1974 yılında açıldığını kaydeden Kocaoğlu, 2008 yılında makine mühendislerinin, teleferiğin güçlendirilmesi gerektiği doğrultusundaki raporu üzerine kapatıldığını hatırlattı.


Kocaoğlu, güçlendirme aşamasında AB mevzuatında insan taşıyan hava araçlarıyla ilgili yönetmelikte yapılacak değişikliğin beklendiğini ifade ederek, "3 defa ihale süreci yaşandı. Hepimiz üzüldük. 2013 yılında ihale süreci bitti. Yarından itibaren halkımıza hizmet verecek. Toplam maliyeti 15,5 milyon lira. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan gecikme için affınızı diliyoruz" diye konuştu.


Tesislere gelenlerin İzmir'in körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde...