10 / 05 / 2024

İzmir Ticaret Odasının binası nerede

İzmir Ticaret Odasının binası nerede

İzmir Ticaret Odası (İTO), Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yeni hizmet binası yapmak üzere boşalttığı eski binanın yıkımını hızlandırdı. İTO, yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni binasını yapacak.

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir programı çerçevesinde İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) iş insanlarıyla bir araya geldi. Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, 14 bin 512 adet konutun yapımının sürdüğünü söyledi.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!

İstanbul Ticaret Odası’nın Aralık ayında perakende ürün fiyatlarındaki artışa ilişkin açıkladığı veriler ilginç sonuçları ortaya koydu. İstanbul’da aralık ayında hangi ürüne ne kadar zam geldi? En fazla zam gören ürün hangisi?  İşte detaylar…

İstanbul'da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

İstanbul’da Ekim ayının zam şampiyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıkladığı verilere göre, İstanbul'da ekim ayında fiyatı önceki aya göre en fazla artan ürün yüzde 55,97 ile kadın kazağı oldu. Fiyatı en faza azalan ürün yüzde 12,76 ile lahana olarak tespit edildi.

İstanbul’da en çok neyin fiyatı arttı? Şok olacaksınız! İTO açıkladı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıklamalarına göre; ağustos ayında en çok artış gösteren ürünler ve fiyatında azalışa giden ürünler belli oldu. İşte detaylar…

Enflasyon düşse de vatandaşın cebine yansımayacak

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı yüzde 99 ve yüzde 100'lük enflasyon rakamlarından sonra gözler TÜİK'in 3 Eylül'de açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon rakamlarına ilişkin gelecek yılla ilgili iyimser bir tahmin geldi ancak enflasyon düşse bile yoksulluk değişmeyecek.

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.

İzmir Ticaret Odasının binası nerede Haberi

İzmir Ticaret Odasının binası nerede

İzmir Ticaret Odası (İTO), Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yeni hizmet binası yapmak üzere boşalttığı eski binanın yıkımını hızlandırdı. İTO, yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni binasını yapacak. Konak Belediyesi'nden reddedilen zemin altında parsel alanının tamamı otopark ve sığınak olarak kullanılması talebinde ısrar etmeyecek.


İTO'nin birinci Kordon'da yeni hizmet binası yapacağı alanda yeralan, boşaltılan İTO Lokali ve dershanenin bulunduğu binanın yıkımı sürüyor. Yıkım ekiplerinin çalışmaları, su sıkılarak önlem alınmaya çalışılsa da çevresini toz içinde bıraktı. Yıkımın kısa süre içinde tamamlanması beklenmesine karşın yeni bina projesiyle ilgili İTO'nun plan değişikli talebinin Konak Belediye Meclisi'nde reddedilmesi sonrası gelişmeler de merakla bekleniyor. Konak Belediye Meclisi'ne başvuran İTO, yeni hizmet binası projesi kapsamında yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bitişik nizam sekiz...