08 / 05 / 2024

İzmirde küçük konutlara talep artıyor

İzmirde küçük konutlara talep artıyor

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (IZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, gayrimenkul piyasasında İzmir'in, İstanbul ve Ankara'ya göre çok daha bakir olması nedeniyle en gözde şehirlerden birisi olduğuna dikkat çekti.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'in 1. etabı bugün teslim ediliyor!

Yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilen KİPTAŞ Kırlangıç Evler projesinin 1. etabı bugün sahiplerine teslim edilecek. Beylikdüzü Gürpınar'da yükselen Kırlangıç Evler projesi ile yaklaşık olarak 1.200 vatandaş deprem dirençli konutlara kavuşmuş olacak.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslime hazırlanıyor!

Yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilen KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslime hazırlanıyor. Gürpınar'da yükselen Kırlangıç Evler projesi ile yaklaşık olarak 1.200 vatandaş deprem dirençli konutlara kavuşacak.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

Depremzedeler konteyner kentlerde kış şartlarıyla mücadele ediyor!

6 Şubat deprem felaketinin üzerinden 9 ay geçti. Bir senede kalıcı konutlara geçiş sözünün verildiği bölgede ise hâlâ enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları sürerken, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin kış şartlarıyla mücadelesi başladı.

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.

120 metrekare prefabrik evler kaç para? İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik ev, salgın sonrası pek çok kişinin tercih ettiği konutlardan biri olmuştur. Prefabrik konutun yapılışı diğer konutlara göre daha kısadır. Peki “120 metrekare prefabrik evler kaç para?” İşte detaylar!

Evonapark Maviköşk'te teslimler 2023'te! 

Evonapark Maviköşk projesi İstanbul Kadıköy'de yükseliyor. Projede 31 konutlara yer veriliyor. İşte Evonapark Maviköşk projesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yargıtay'dan emsal günlük kiralama kararı! Evini günlük kiralayanlara şok!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, saatlik, günlük kısa süreli kiraya verilen konutlara ilişkin tartışmaya nokta koyan kritik bir karar aldı. Yargıtay bu tarz saatlik, günlük ve haftalık olarak kısa süreli kiraya vermeyi “ticari amaçlı kiralama” olarak gördü. İşte detaylar...

İzmirde küçük konutlara talep artıyor Haberi

İzmirde küçük konutlara talep artıyor

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (IZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, gayrimenkul piyasasında İzmir'in, İstanbul ve Ankara'ya göre çok daha bakir olması nedeniyle en gözde şehirlerden birisi olduğuna dikkat çekti. "İzmir'in cazip olmasının en büyük nedeni diğer illere nazaran fiyatların yüzde 40 daha ucuz olması" diyen Güleroğlu, kentsel dönüşüm ve yeni imar plan lanyla değeri yükselen kentte yatırımcıların iyi prim elde etmeye devam edeceğini söyledi. 


ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Yatırımcıların son birkaç yıldır İzmir'e hızlı bir yönelim gösterdiklerini anlatan Güleroğlu "Gayrimenkul yatınmalan için artık Ankara'da yer kalmadı, İstanbul'da zaten ciddi anlamda yer problemi yaşanıyor ama izmir bakir olduğu için hem yabana hem de diğer illerde yerleşik yatınmalar izmir'de yatırım yapmak için yer arıyorlar. Emlakçılar olarak, yapüğımız görüşmelerde izmir menşeili olmayan firmaların da izmir'e gelip yatırım...