02 / 05 / 2024

izmirin en lük mahalleleri

izmirin en lük mahalleleri

İzmir’de en lüks ve pahalı konutların bulunduğu Mavişehir, 1995’te oturuma açılarak mahalle statüsü kazandı. Ancak Mavişehir’in hikayesi daha eski yıllara dayanıyor. 1952’de Emlak Bankası’nın aldığı arazilerde 1986’da temel atma çalışmaları başladı

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.

New Holland traktör Mart 2024 fiyatlarını açıkladı! En düşük New Holland traktör fiyatı ve 5 yıl vade fırsatı şaşırttı!

New Holland traktör merakla beklenen Mart 2024 fiyatlarını resmi internet sitesi üzerinden tek tek açıkladı! En düşük New Holland traktör fiyatı ve 5 yıl vade fırsatı şaşırttı...İşte New Holland yeni fiyat listesi...

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

Rusya'daki olağanüstü güçlü mahsul yüzünden neredeyse 3 senenin en düşük seviyesine gerileyen buğday fiyatları, temmuzun sonundan bu yana beşte birinden fazla düştü. Uzmanlar bu durumu, "Ukrayna'nın kaybı, Rusya'nın kazancı oldu" şeklinde yorumladı.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen geçen hafta 1996 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviyelere indi.

Kıdem tazminatı resmen dibi gördü! Son 40 yılın en düşük seviyesinde!

Kıdem tazminatı günden güne erimeye devam ediyor. 1982’de asgari ücretin 7,5 katı, 1992’de de 5,7 katı olan kıdem tazminatı tavanı, temmuzda asgari ücretin 1,75 katına kadar gerileyerek, son 40 yılın en düşük seviyesini gördü.

izmirin en lük mahalleleri Haberi

izmirin en lük mahalleleri

İzmir’de en lüks ve pahalı konutların bulunduğu Mavişehir, 1995’te oturuma açılarak mahalle statüsü kazandı. Ancak Mavişehir’in hikayesi daha eski yıllara dayanıyor. 1952’de Emlak Bankası’nın aldığı arazilerde 1986’da temel atma çalışmaları başladı


Bataklığa çakılan fore kazıkların sesleri, o yıllarda neredeyse İzmir'in her yerinden duyuldu. İzmirlilerin kulaklarında çınlayan sesler sona erdiğinde devasa binalar ortaya çıktı. 1994 yılında biten çalışmanın ardından 1995 yılında oturuma açılan Mavişehir'in ilk sakinleri emekli bürokratlar ve gelir seviyesi yüksek olan vatandaşlardan oluştu.


14 bin nüfus yaşıyor

Mavişehir birinci etap toplu konutları Selçuk, Pamukkale, Karşıyaka ve İzmir Evleri'nden oluşurken, ikinci etap toplu konutlarına ise Kuğular, Flamingo ve Turnalar adı verildi. Üçüncü etap ise Albatros olarak adlandırıldı. Son yapılan Mavi Ada ve 122 villadan oluşan sitelerle 5 bin 600 konut bulunan Mavişehir'de...