07 / 05 / 2024

izmirli depremzedeler konteyner kent

izmirli depremzedeler konteyner kent

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören yaklaşık 100 aile konteyner kente taşındı.

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.

Depremzedeler konteyner kentlerde kış şartlarıyla mücadele ediyor!

6 Şubat deprem felaketinin üzerinden 9 ay geçti. Bir senede kalıcı konutlara geçiş sözünün verildiği bölgede ise hâlâ enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları sürerken, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin kış şartlarıyla mücadelesi başladı.

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Konteyner evlere yoğun ilgi! Siparişlere yetişilmiyor!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremlerle ülkemiz sarsıldı. Depremzedeler konteyner evlere yerleştirilmeye başlandı. Bundan dolayı da bu yapılara ilgi arttı.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

İzmir'de meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 5 bin 61 konuttan 2 bin 245'i tamamlandı.

İzmirli depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2022 tarihinde yaşanan depremde evleri yerle bir olan ya da ağır hasar alan vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından rezerv alanda yapılan 312 konut ve 2 iş yerinin hak sahipleri, kura çekimiyle belirle

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler 'Sorunlar çözülemedi' dedi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.

TOKİ’nin İzmirli depremzedeler için yaptığı konutların kusurlu olduğu iddia edildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında, TOKİ tarafından depremzedelere para karşılığı yapılan evlerin kusurlu çıktığı iddia edildi. 

İzmirli depremzedeler kredi müjdesi bekliyor!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için depremzedelere verilecek krediye yönelik müjde beklediğini dile getirdi. 

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında sorunlarının çözülmediğini dile getiren depremzedeler son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor. 

İzmirli depremzedeler Kasım'da yeni evlerine kavuşacak!

İzmir'de 30 Kasım'da meydana gelen deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutlar gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek. 

izmirli depremzedeler konteyner kent Haberi

izmirli depremzedeler konteyner kent

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören yaklaşık 100 aile, AFAD koordinasyonunda kurulan konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AFAD koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin katılımıyla Haydar Aliyev Caddesi'nde 5 Kasım'da kurulumuna başlanan 493 konteynerlik yaşam alanı, hizmete açıldı.

Depremzedeler, çadırlardan konteyner kente taşınıyor. Şu ana dek, 100 aileden toplam 280 kişi konteyner kente yerleşti. 

Kalorifer sistemiyle ısıtılan 21 metrekare büyüklüğündeki konteynerlerde duş, tuvalet ve sıcak su donanımlarının yanı sıra internet gibi hizmetler de depremzedelere veriliyor.

Konteyner kentin bir sokağına Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda'nın, bir sokağına da Doğanlar Apartmanı enkazından 65 sonra çıkarılan Elif'in adı verildi. 

- "Konteyner...