29 / 04 / 2024

izmite Teleferik mi yapılacak

izmite Teleferik mi yapılacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle uzun süre yapılamayan İzmit Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında teleferik projesi masaya yatırıldı...

Kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Herhangi bir malın intifa hakkı ayrı kuru mülkiyet hakkı ayrı olabiliyor. Gayrimenkullerde olan bu durum tapu kütüğüne tescil edilir. Peki kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Kuru mülkiyet satılabilir mi?

Üzerinde intifa hakkı bulunan kuru mülkiyet satılabilir mi? Kuru mülkiyetin satışı nasıl gerçekleşir? Kuru mülkiyetin satışı konusunda merak ettiğiniz soruların detaylı cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Mi'Marin Alaçatı'da son 3 villa 800 bin liraya!

Geçtiğimiz günlerde satışına başlanan Mi’Marin Alaçatı Villaları’ nın inşaatına Ekim 2013’te başlanıyor. Mi'Marin Alaçatı' da kalan son 3 villa için fiyatlar 800 bin lira olarak belirlendi...

Pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Apartman dairelerinde yapılacak kimi tadilatlar için komşuluk hukuku çerçevesinde apartmandaki diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Peki pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Şentepe - Yenimahalle teleferik hattı bölge ihtiyaçlarına uygun değil!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Şentepe-Yenimahalle arasına teleferik hattı inşa edilmesine yönelik kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda teleferik hattının bölge ihtiyaçları

İntifa hakkı devredilebilir mi?

İntifa hakkı sahibine bir başkasına ait bir taşınır ya da taşınmaz mal üzerinde kullanma ve istifade hakkı tanıyan bir haktır. Peki intifa hakkı devredilebilir mi?

İntifa hakkı ile kiralama yapılabilinir mi?

İntifa hakkı, ona sahip olunan kişinin (en çok) hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkıdır. Peki intifa hakkı ile kiralama yapılabilinir mi?

Sarıyer-Beykoz teleferik hattı devreye girecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özellikle ulaşım alanında atağa kalkmaya hazırlanıyor.İstanbul Boğazı'ndan geçecek olan Çamlıca-Etiler teleferik hattından sonra 2 kilometre uzunluğundaki Sarıyer-Beykoz hattı da devreye girecek.

İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

İntifa hakkı aksi bir durum gerçekleşmedikçe intifa hakkı sahibinin ölümüne kadar süren bir haktır. Peki intifa hakkı sahibi öldüğünde ne olur? İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Kiracı apartman boyasını öder mi?

Bir apartman dairesinde kiracı olduğunuzu farz edelim. Söz konusu apartmanda "apartmanın boyanması" kararının alınması durumunda, bu gider kar malikinden mi kiracıdan mı karşılanır? Kiracı apartman boyasını öder mi?

Boş daireye aidat verilir mi?

Kat maliki olduğunuz daireniz boş ise bu durumda, boş daire için aidat ödemek gerekiyor mu? Boş daireye aidat verilir mi? İşte Apartman Aidatı Kanunu kapsamında yer alan aidat yükümlüleri ile ilgili hükümler...

izmite Teleferik mi yapılacak Haberi

izmite Teleferik mi yapılacak

Pandemi süreci nedeniyle yaklaşık 4 aydır gerçekleştirilmeyen İzmit Belediyesi Meclisi uzun bir aradan sonra ilk defa yapıldı. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Sosyal mesafe kurallarına uyularak, herkesin maske kullandığı ve seyircinin alınmadığı mecliste 24 gündem maddesi konuşuldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircinin alınmadığı meclisi vatandaşlar İzmit Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınla an be an takip etti.

Gündem maddeleri karara bağlandıktan sonra ise Başkan Fatma Kaplan Hürriyet sürpriz bir projeyi mecliste gündeme taşıdı. İzmit’e teleferik yapımını incelediklerini dile getiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Seçim çalışmalarında benim teleferik vaadim yoktu. Fakat, İzmit’te teleferik yapılabilir mi diye bir araştırma yaptırdım. İzmit’te incelenen 10 noktadan 2’sinde en az maliyetle yapılabileceği raporu verildi. Stratejik planımızda teleferik yer almıyordu. Ayrıca böyle bir...