03 / 05 / 2024

İztuzu özelleştirildi mi

İztuzu özelleştirildi mi

İdris Güllüce, “Açık ihale yapacağız. Belediye başkanlığı çok para verirse belediye ihaleyi kazanır, herhangi bir vatandaş çok para verirse o alır. Her şey açık ve gayet şeffaf. Öyle bir kaç kişiyi tahrik ederek de bir yere varılmaz” dedi.

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

7 ildeki taşınmazlar özelleştirildi!

Kamuya ait 7 ildeki taşınmazın daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme kapsamında elde edilen gelir ise 1 milyar 757 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

19 yılda 4 bin gayrimenkul özelleştirildi! 

Türkiye'de son 19 sene içerisinde özelleştirilen gayrimenkullerin sayısı ortaya çıktı. 

Amasya ve Eskişehir'de yer alan iki taşınmaz özelleştirildi!

Amasya ve Eskişehir'de yer alan taşınmazların özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi.

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, konuya tepki gösterdi.

Başakşehir'deki TOKİ arazisinin imarı değiştirildi mi?

TOKİ kendi mülkiyetindeki 6 bin 300 metrekarelik parsel için imar planını değiştirdi. Başakşehir’deki TOKİ arazisi, “özel sağlık tesisi” alanı yapıldı.

Yalova'daki 3 taşınmaz için özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi!

Yalova merkezde 3 taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. 

Sultangazi'de inşa edilen huzurevi özelleştirildi!

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilen huzurevi planlama aşamasında özelleştirildi. Huzurevi için hazırladığı imar planına "Fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir" notu ekledi.

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

İztuzu özelleştirildi mi Haberi

İztuzu özelleştirildi mi

SAHİLLERİN koruma altında ve sahipsiz kalmaması gerektiğinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İztuzu Plajı’nda yaşananları değerlendirdi.


Konuyla ilgili gelişmeleri takip edeceğini belirten Güllüce, “Açık ihale yapacağız. Belediye başkanlığı çok para verirse belediye ihaleyi kazanır, herhangi bir vatandaş çok para verirse o alır. Her şey açık ve gayet şeffaf. Öyle bir kaç kişiyi tahrik ederek de bir yere varılmaz”...