11 / 05 / 2024

Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı kim

Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı kim

Bursa'da bazı alanların ' gevşek zeminli ' olduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı Hasan Er, "Yapı denetim firmaları zemin etüdü yapmıyor. Denetim firmaları da denetlenmeli...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası: Giresun’u sel değil, beton lobisi vurdu!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Marmara depremi, denize kıyısı olan tüm şehirleri etkileyecek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, "Marmara Denizi’nin içinde olacak depremden Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm şehirlerin ağır bir şekilde etkileneceği bilinmelidir" uyarısı yaptı.

Konyaaltı'nda daha önce bataklık olan yerlere 6 katlı binalar mı yapılıyor?

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Antalya'nın Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar deprem bölgesi olduğunu belirtti. Bayram Ali Çeltik, "Antalya olası bir depreme hazır değil" dedi...  

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı kim Haberi

Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı kim

Bursa'da bazı alanların 'gevşek zeminli' olduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı Hasan Er, "Yapı denetim firmaları zemin etüdü yapmıyor. Denetim firmaları da denetlenmeli" dedi Siyasilere mektup yazdı Güney Marmara Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı Hasan Er, yapı denetim firmalarıyla ilgili çarpıcı detaylar verdi. Yapı denetim firmalarının inşaatlarda zemin etüdü yapmadıklarını söyleyen Jeoloji Yüksek Mühendisi Er, Bursa'nm 18 ilçesinin 13'nün zemininin gevşek-sulu olduğunu, Gemlik İlçesi'nin olası bir depremde tsunami tehdidi altında olduğu belirtti. Yapı denetim firmalarının, kullanılan demir ve çimentonun usulüne uygun olup olmadığını denetlemekle yetindiğini belirten Er, "Ancak zemin etüdü anlamında bir denetim yapılmıyor. 


'DENETİM BİRİM! KURULSUN' 


Zemin denetimiyle ilgili bakanlığın ya da ilgili belediyelerin derhal harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Er, "Bakanlık ya bize yetki versin ya da belediyelerde zemin etüt birimleri...