17 / 05 / 2024

kaç ev dönüşecek

kaç ev dönüşecek

Yüzölçümünün büyük bölümü deprem kuşağı içinde yer alan Türkiye'de deprem konusundaki bilincin arttırılması önem taşıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında önümüzdeki günlerde 6,5 milyon konutun dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

Bu fırsat kaçmaz! Düğün paketlerinde 10 bin TL indirim! İpek Mobilya 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

İpek Mobilya’da görülmemiş indirim sizleri bekliyor. Mobilyalarda 3 bin ile 4 bin TL arası, düğün paketlerinde ise 8 bin ile 10 TL arası indirimi kaçırmayın. Sınırlı sayıda olan indirimli ürün adedi için acele edin. İşte İpek Mobilya 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır?

Arsa, bahçe ve tarla gibi alanların ölçümünde kullanılan dönüm terimi daha çok halk arasında kullanılmaktadır ve alanı tarif ederken kolaylık sağlamaktadır. Peki, 1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar…

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye genelinde riskli konutların dönüşümü hızla devam ediyor.  Sadece İstanbul’da 300 bini acil 1.5 milyon konut var. İstanbul genelinde dönüşecek 2023'e kadar 100 binden fazla konutun dönüşmesi hedefleniyor. 

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  50 bin TL sermaye bedeli  ile Çağrıhan Araç  ve Adem Karadoğan tarafından kuruldu.

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Zeytinburnu ve Kağıthane dönüşüm projelerinin temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugün Zeytinburnu ve Kağıthane'de deprem dönüşümüyle alakalı projelerimizin temel atma törenlerini yapacağız" dedi.

Türkiye'deki 6,7 milyon konut dönüşecek!

Elazığ’daki depremin ardından başka illerde büyük şiddetli deprem olabileceği konusu gündeme geldi. Türkiye’de acil ve öncelikli kentsel dönüşüm olması gereken 6,7 milyon konut bulunuyor. 1,5 milyon konuta 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüm yapılması bekleniyor.

Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek!

''Next Level AVM'yi kendi isteğimizle devrettik'' diye konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yeni projelerden ve sektördeki son durumdan bahsetti. Erdoğan, ''Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek'' diye konuştu.

Hangi ilde kaç konut dönüşecek?

Kentsel dönüşüm eylem planı kapsamında ilk etapta dönüşmesi planlanan 65 bin konut için çalışmalara başlandı. Peki, hangi ilde kaç konut bu listede? İşte tüm detaylar...

5 yılda 1,5 milyon konut dönüşecek!

2012’de başlayan kentsel dönüşümde yeni bir dönem başladı. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında her yıl 100 bini İstanbul’da olmak üzere 300 bin konut dönüşecek.

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülecek.

kaç ev dönüşecek Haberi

kaç ev dönüşecek

Kentsel dönüşüm çalışmalarının depreme dayanıklı binaların inşa edilmesinde önemli bir rol oynadığım dile getiren sektör aktörleri, bu konuda yetkili firmaların ve kuruluşların da yeterliliğin sorgulanması, kullanılan analiz yöntemlerinin doğrulanması ve uygunluğunun gözden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor.


Mevcut Deprem Yönetmeliği'nin kentsel dönüşüm projelerini de kapsaması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yeniden düzenlenme sürecinin hızlandırılması gerektiği dile getiriliyor. Sektör temsilcileri, yönetmeliğin revize edilmesinin, kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir adım olacağının altını çiziyor. 

Diğer taraftan 18 Ağustos 2012'de yürürlüğe giren Zorunlu Deprem Sigortasının da önemine vurgu yapılıyor. Sigortanın yürürlüğe girmesiyle sigortalı konut sayısı 2012'de yüzde 29,2013 yılında yüzde 26 ve 2014 yılının yarısında da yüzde 15 arttı. Doğal Afet'Sigortaları Kurumu'nun sigorta sistemine (DASK), kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte yaklaşık 2.5 milyon...