21 / 05 / 2024

kaç milyon konut dönüşecek

kaç milyon konut dönüşecek

Yüzölçümünün büyük bölümü deprem kuşağı içinde yer alan Türkiye'de deprem konusundaki bilincin arttırılması önem taşıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında önümüzdeki günlerde 6,5 milyon konutun dönüşmesi bekleniyor.

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Siltaş Premium nerede? Siltaş Premium’da kaç konut var? Satışlarda kampanya var mı?

İnsanlara yeni bir yaşam alanı sunan Siltaş Premium nereye inşa ediliyor? Projede kaç adet konut var? Konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Depreme karşı mücadele: 6,5 milyon konut dönüşümü başlıyor!

Türkiye, depreme karşı güçlü bir altyapı oluşturmak için 6,5 milyon konutun dönüşümünü planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet, deprem bölgesindeki yeniden imar çalışmalarını hızlandırarak, 680 bin yeni konut inşa edecek.

TOKİ Erzincan projesi için beklenen tarih resmen geldi! Bakın o ilçeye kaç yeni konut geliyor!

TOKİ Erzincan projesi için beklenen tarih resmen geldi... Bakın o ilçeye kaç yeni konut geliyor... İşte TOKİ Erzincan 2023 projesi ile ilgili detaylar...

15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabiliyor? Son zamanların gözde şehri için tek tek açıklandı! 

Endeksa, ‘Kent Kıymet Raporu’ serisi ile bu defa Antalya'yı mercek altına aldı. Raporda, kiralık ile satılık konut fiyatlarına ve 15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabileceğine yer verildi. İşte o rakamlar...

TOKİ Mersin 2023 projesi için yeni tarih tek tek açıklandı! Bakın Mezitli'ye kaç yeni konut geliyor!

TOKİ Mersin 2023 projesi için yeni tarih tek tek açıklandı... Bakın Mezitli'ye kaç yeni konut geliyor...

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

“İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var” diye konuşan Bakan Murat Kurum İstanbulluları merakta bıraktı. İstanbul 1,5 milyon konut nereye taşınacak? İşte detaylar!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

kaç milyon konut dönüşecek Haberi

kaç milyon konut dönüşecek

Kentsel dönüşüm çalışmalarının depreme dayanıklı binaların inşa edilmesinde önemli bir rol oynadığım dile getiren sektör aktörleri, bu konuda yetkili firmaların ve kuruluşların da yeterliliğin sorgulanması, kullanılan analiz yöntemlerinin doğrulanması ve uygunluğunun gözden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor.


Mevcut Deprem Yönetmeliği'nin kentsel dönüşüm projelerini de kapsaması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yeniden düzenlenme sürecinin hızlandırılması gerektiği dile getiriliyor. Sektör temsilcileri, yönetmeliğin revize edilmesinin, kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir adım olacağının altını çiziyor. 

Diğer taraftan 18 Ağustos 2012'de yürürlüğe giren Zorunlu Deprem Sigortasının da önemine vurgu yapılıyor. Sigortanın yürürlüğe girmesiyle sigortalı konut sayısı 2012'de yüzde 29,2013 yılında yüzde 26 ve 2014 yılının yarısında da yüzde 15 arttı. Doğal Afet'Sigortaları Kurumu'nun sigorta sistemine (DASK), kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte yaklaşık 2.5 milyon...