05 / 05 / 2024

kaçak konut istanbul

kaçak konut istanbul

Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, İstanbul'da 3.5 milyon konutun yüzde 50'sinin kaçak olduğunu ve tüm Türkiye genelinde de konut stokunun yüzde 40-45'inin yenilenmesi gerektiğini ifade etti...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Hem kaçak konut yaptılar hem de dava açtılar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaçak yapılaşma ile mücadele etmaye devam ediyor.

Antalya'daki kaçak yapı miktarı meclis gündeminde!

Antalya'daki konut sayısı ve tespit edilen kaçak yapı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Bolu Yenipelitcik'deki kaçak yapı yıkıldı!

Bolu Yenipelitcik Köyü'nde orman arazisine inşa edilen kaçak konut yıkıldı...

İstanbul'daki kaçak yapılara 2019'da 67 milyon TL ceza kesildi!

İstanbul'un 23 ilçesinde Kaçak yapılarla mücadele kapsamında 2019'da 66 milyon 637 bin 754 lira ceza verildi...

kaçak konut istanbul Haberi

kaçak konut istanbul
Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, "İstanbul'da 3.5 milyon konutun yüzde 50'si kaçak ve tüm Türkiye genelinde de konut stokunun yüzde 40-45'inin yenilenmesi gerekiyor. Deprem kuşakları üzerinde yer alan ülkemizin yüz ölçümünün yüzde 42'sinin birinci derece deprem kuşağında yer aldığı ise herkes tarafından bilinen bir gerçek. Durum bu şekildeyken Kentsel dönüşüm; Tüm Türkiye'de, özellikle deprem kuşakları üzerinde bulunan yerleşimlerde, deprem beklentisi olan bölgelerde öncelikli, önemli, ivedi ve hassasiyet taşıyan bir konu" dedi.
Keten, kentsel dönüşüm projesinin modern ve çağdaş kent hayatına entegrasyon için de büyük bir fırsat olduğuna işaret etti....