17 / 05 / 2024

Kadastro paftalarının yeniden düzenlenmesi

Kadastro paftalarının yeniden düzenlenmesi

Kadastro paftalarını düzenleme uygulama esasları, 26361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Emekliler çok acil bakın! Emekli maaş zamları resmen yeniden değerlendirilecek! 

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren, 2023 yılı emekli maaş zamlarının yeniden değerlendirileceği açıklandı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Emekliler acil baksın! Emekli maaş zammında son dakika! Resmen açıklandı zamlar yeniden değerlendirilecek!

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan emekli maaş zamlarının yeniden değerlendirileceği açıklandı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Volta VSM elektrikli motorlu bisiklet bugün yeniden A101'e geldi; Peki fiyatı ne kadar? Hemen uygun fiyatına göz atın!

Volta VSM elektrikli motorlu bisiklet yeniden A101'de satışa çıktı. 25 Mayıs 2023 Perşembe günü A101 mağazalarındaki yerini alan Volta VSM elektrikli motorlu bisiklet uygun fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Kritik veri sonrası altın yeniden tırmanışta! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatı ne kadar oldu?

ABD’de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin üzerinde artmasının ardından uluslararası borsalarda altın yeniden yükselişe geçti. Dün 2 bin doların altına gerileyen altın, kritik veri sonrası yeniden 2 bin 11 dolara kadar tırmanış gösterdi.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

Dolar, Euro ve altın yeniden şiddetlendi!

Dolar, Euro ve Sterlin 8 Şubat Çarşamba günü milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Dolar, Euro ve altın bugün yeniden şiddetlendi! Peki bugün dolar, altın, sterlin ne kadar?

Kadastro paftalarının yeniden düzenlenmesi Haberi

Kadastro paftalarının yeniden düzenlenmesi

Kadastro paftalarını düzenleme uygulama esasları!

Kadastro paftalarının yeniden düzenlemesine ilişkin uygulama esasları kapsamında olan tapu sicilinde tescilli; imar, ıslah imar, arazi toplulaştırması, sulama alanlarında arsa ve arazi düzenlemesi, köy yerleşim haritaları, orman ve mera haritaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan haritalardaki yapımdan kaynaklanan hataların düzeltilmesi, yapım sorumlusu idarece veya ilgili haritayı yapan idare temsilcisinin katılımı ile uygulama alanı kapsamında hatanın mahiyeti dikkate alınarak ilgili mevzuata göre değerlendirilir ve düzeltilir.


Ancak, parselasyon niteliğinde olmayan ayırma, birleştirme, yola terk ve diğer değişiklik işlemleri sonucu oluşan sınırlar ile 24/2/1984 tarihli ve 2981 sayılı İmar Affı Kanununun birinci fıkrasının 10 uncu maddesinin (b) bendinin uygulaması ve tesis kadastrosu sonucu oluşturulan sınırlarda, bu Yönetmelikteki usul ve esaslara göre işlem yapılır.


Ada ve mevki ilânı:

Kadastro...