04 / 05 / 2024

Kadastro sonuçlarının ilanı

Kadastro sonuçlarının ilanı

9 Temmuz 1987 yılında Resmi Gazete'ye yayımlanan 19512 sayılı ve 3402 Kanun no'lu Kadastro Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak yaşama ve çalışma hakkı verdiği Green Card sonuçları için beklenen günün yaklaştığı belirtiliyor. Bu kapsamda, Green Card sonuçlarının 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü https://dvprogram.state.gov/ sitesinden açıklanacağı kaydedildi.

THY Emlak Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Dairelerin ödeme planları neler?

Türk Hava Yolları (THY) Emlak Konut Arnavutköy konut projesi için yapılan başvurular, 2 Haziran tarihinde sona ermişti. Buna göre, başvurularını bu tarihe kadar tamamlayan vatandaşlar şimdi kura çekimi tarihini ve sonuçlarını bekliyor. İşte haberin detayları...

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. İşte haberin ayrıntıları...

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından, binlerce öğrenci merakla KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sene ilk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri KYK burs sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

2023 bursluluk sınavı sonuçları Yayınlandı! MEB İOKBS sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz!

Milli Eğitim Bakanlığı, 5. ila 11. sınıf öğrencileri için düzenlenen İOKBS Bursluluk Sınavı sonuçlarını 'meb.gov.tr' üzerinden yayınladı. Bu sene sınavda 1 milyon 44 bin 846 öğrenci ter döktü. Sınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden erişim sağlanmaktadır.

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyen öğrenciler, özellikle bu yıl üniversiteye yeni kayıt olanlar için heyecan dolu bir sürecin içindeler. Sonuçların açıklanma tarihi hala belirtilmediği için öğrenciler her geçen gün daha da merakla bekliyorlar. Peki KYK sonuçlarında son durum ne?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? GSB alım sonuçları nereden öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? 

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Projeye başvuranlar hemen bakın!

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

2023 Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Detaylar Haberimizde!

Bekçilik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Binlerce bekçi adayının merak ettiği bir konu olan sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe açıklık getirildi. 2023 bekçi sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte bekçi alımı sınavına dair merak edilen tüm detaylar...

2023 YKS Sonuçları Açıklandı mı? YKS Taban Puanları Ne Zaman Yayınlanacak?

YKS taban puanları YKS'ye giren öğrenciler tarafından şimdiden merak ediliyor. 17 ve 18 Haziran 2023 tarihinde yapılan YKS'nin sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak öğrenciler, hem sınav sonuçlarını hem de yapacakları tercih işlemlerini merak ediyor. İşte YKS taban puanları ile ilgili detaylar…

Deprem bölgesindeki öğretmenler dikkat! Atama sonuçları belli oldu! Hemen kontrol edin! 

Öğretmenler dört gözle deprem bölgesi için atama sonuçlarını beklerken, bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Arnavutköy projesi 2023 kura çekimi sonuçları isim listesi: THY Emlak Konut projesi kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut GYO'nun işbirliği ile Arnavutköy'de inşa edilecek Yenişehir Evleri projesi kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

Kadastro sonuçlarının ilanı Haberi

Kadastro sonuçlarının ilanı

Kadastro Kanunu!


BİRİNCİ BÖLÜM 

Genel İlke 

Amaç 

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, memleketin kadastral topoğrafik haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlannı tespit etmek ve bu suretle Türk Medenî Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmaktır. 


İKİNCİ BÖLÜM 

Kadastro Çalışmaları 

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı 

MADDE 2. — Her ilin merkez ilçesi île diğer ilçelerinin idarî sınırları içinde kalan yer­er kadastro bölgelerini teşkil eder. 

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirlenir. 

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmî Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyurulur. 


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu 

MADDE 3. — Kadastro ekibi; en az iki...