28 / 04 / 2024

kadastro tutanakları ne zaman kesinleşir

kadastro tutanakları ne zaman kesinleşir

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir? İşte kadastro tutanaklarının kesinleşmesi kanun esasları..

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Peki TKGM personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu Kadastro personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Tapu ve Kadastro 2022 personel alımı başvuru şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere toplam 426 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı şartları neler? İşte tüm ayrıntılar...

Ne altın ne dolar ne de euro! 2 ay sonra uçuyor! Buna yatırım yapan 2 ay sonra köşeyi dönecek

Fed'in açıkladığı son tutanakların ardından piyasalarda hareketlilikler başladı. 2 ay sonra; ne altın, ne dolar ne de euro. Buna yatırım yapan köşeyi dönecek.

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar?

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar? vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler 2022 yılı için ödenecek tutarın ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında uygulanacak olan aplikasyon harcı bedeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. İşte tüm detaylar...

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

kadastro tutanakları ne zaman kesinleşir Haberi

kadastro tutanakları ne zaman kesinleşir

Kadastro ne zaman kesinleşir?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanını teşkil ediyor. Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. 

İtiraz, kadastro teknisyenliğine veya kadastro müdürlüğüne yapılır. Bu durumda itirazla ilgili tutanak veya ekleri en geç on gün içinde kadastro komisyonuna intikal ettiriliyor. 


İtiraz sadece uygulanan belgelerin geçerliliği hakkında yapılabilir. Bir belgeye dayanmayan itirazlar incelenmiyor. İtiraz edenin ilan süresi içinde dava açma hakkı saklı oluyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir?


Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi..

Kadastro Kanunu madde 12 gereğince;30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir.


Kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleşen tutanaklar ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle...