02 / 05 / 2024

Kadifekalede villa yapılmayacak

Kadifekalede villa yapılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekildi.

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

TÜVTÜRK, araç muayeneleri için yeni dönemi duyurdu! Arık bunlara bakılmayacak!

Türkiye'de zorunlu araç muayenelerini yapan TÜVTÜRK, araç muayenelerinde yeni dönemi resmen duyurdu. Araç muayene yapılırken artık bazı kontroller yapılmayacak. İşte araç muayenesinden çıkarılan kontroller...

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

SSK ve BAĞKUR emeklilerine zam şoku! Kök aylığı 7 bin 500 TL'den düşük olanlara zam yapılmayacak mı?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Peki kök aylığınız 7 bin 500 TL'den düşük olanlara ne kadar zam yapılacak? 

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

Bazı uzmanlar asgari ücrette beklenen yüksek artışın gerçekleşmeyeceği, Temmuz ayında yapılan ara zam oranının, açıklanacak yıl sonu enflasyonundan çıkarılarak, aradaki farkın yeni ücrete yansıtılacağını savunurken, Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş "İnce hesap yapılmayacak, zam oranı yüksek olacak" dedi.

Akfen GYO'dan Bodrum'a yeni proje! Yalıkavak'ta villa yapılacak! 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Yalıkavak'ta tüm ruhsat ve izinleri hazır olarak satın alınacak olan 22.197,30 metrekarelik arsada villa projesi geliştirecek. İşte ayrıntılar...

Hazineden dev borçlanma

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki üç ay için izleyeceği borçlanma stratejisinin açıkladı. Bakanlık bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. Söz konusu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Microsoft'tan dikkat çeken hamle! Artık satışı yapılmayacak

Teknoloji devi Microsoft, duyguları belli eden yüz tanıma teknolojisi Al'ın satışlarını durduracağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Kadifekalede villa yapılmayacak Haberi

Kadifekalede villa yapılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Alan üzerinde konut ya da ticari kullanımlı bina yapılması söz konusu değil. Rant için değil kent için çalışıyoruz" denildi. Büyükşehir Belediyesi aynca, belirlenen kamulaştırma bedellerinin, 2015 yılına endekslenmiş mahkeme kararlarına dayandırıldığına da dikkat çekti. 


KÜLTÜREL ALAN 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü tüm kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında, uzman bir ekipten oluşan, kıymet takdir komisyonunun yasal kriterleri çerçevesinde hareket edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Kamulaştınlan binalan Kadifekale Antik Tiyatro ve bu alanı çevreleyen Arkeoloji ve Tarih Parkı'nın bitişiğinde 3. derece Arkeolojik Sit ve Kentsel Sit alanı olarak belirlenmiş bölgede bulunmaktadır. Burası 'İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Tesis...