07 / 05 / 2024

kadınlar erken emeklilik torba yasa

kadınlar erken emeklilik torba yasa

Yasalarımızda kadın sigortalılar için pek çok imkan bulunuyor. Annelere erken emekli olma imkanı sağlanıyor...

Ev kadınlarına yönelik emeklilik torba yasada!  

Çalışmayan ev kadınlarının emeklilik hakları ve prim destekleri ile ilgili düzenlemenin torba yasa ile Meclis’e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında ev hanımlarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması da gündeme geldi.

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

SGK, 12,5 yıl çalışan bireylere erken emeklilik imkanı sunuyor! EYT beklemek artık tarih oluyor! 

Türkiye'de emeklilik sistemine önemli bir yenilik geliyor. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen çalışmalar, emeklilik şartlarına annelik ve çocuk sayısını etkileyici faktörler olarak eklemeyi planlıyor. İşte ev kadınlarını ve çalışan kadınları kapsayan EYT konusundaki önemli düzenlemeler…

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

10 yıllık sigorta girişine sahip olan çalışanlar için bazı durumlarda erken emeklilik imkânı doğuyor. Bu koşulları yerine getirenler emeklilik kapsamına girmeye hakkı kazanıyor. En önemli ayrıntı olan sigorta başlangıç süresi için SGK erkek ve kadın için prim-gün tablosu son şeklini aldı.

3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin yasalaşmasıyla yeni emeklilik düzenlemesinde detaylar netleşiyor. 3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Kadınlara 6 yıl erken emeklilik, 24.908 bin TL destek...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalanamayanlar için yeni düzenleme çalışmaları sürdürülüyor. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri de 6 yıl erken emeklilik çalışması. Peki, erken emekli olma formülü neler?

EYT’yi kaçıranlar için erken emeklilik detayları belli oldu! İşte yeni emeklilik tablosu...

SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesiyle beraber erken emeklilik konusunda bazı gelişmeler yaşandı. Önümüzdeki dönemde de emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın emekliliği için gerekli prim eşitlemesi gibi yeni gelişmeler yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Ev kadınlarına müjde! Emeklilik detayları ortaya çıktı

Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. Ev kadınlarına emeklilik yolu göründü. 14 milyon kadın emeklilik için başvuru yapabilecek. Sigorta primlerinin üçte birini devlet verecek. İşte tüm detaylar...

Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Ev kadınlarının emekli olmasını içeren koşullar yerine getirildiğinde her kadın emeklilik için başvuru yapabiliyor.  Bunları yapan kadınların hesabına her ay tam 5.500 TL yatıyor.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan EYT’liler için emeklilik şartlarının ayrıntıları belirmeye devam ediyor. Peki kadınlar için hangi şart kalktı? Kim ne zaman emekli olacak?

Erken emeklilik mümkün mü? 6 yıl erken emeklilik kimleri kapsıyor?

Erken emeklilik pek çok kişinin hayalidir. Erkekler de ve kadınlarda erken emekli olma olanağı bulunmaktadır. İşte o şartlar ve detayları!

kadınlar erken emeklilik torba yasa Haberi

kadınlar erken emeklilik torba yasa

Yasalarımızda kadın sigortalılar için pek çok imkan var. Annelere erken emeklilik yolu açılıyor. Çalışmayanlar da evde üretenler de emekli olabiliyor. Peki, kadınlara sağlanan imkanlar neler? İşte erken emeklilik imkanı ile ilgili tüm merak edilenler...
 

BORÇLANMA İLE 6 YIL: Anneler için emeklilik formüllerinde doğumları işe yarıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; sigortalı olduktan sonra yapılan doğumlar avantaj sağlıyor. Çocuk başına 720 gün (2 yıl), en çok 2.160 gün (6 yıl) kazanmak mümkün.

● STAJ AVANTAJI: Normal şartlarda emeklilik hesabında staj başlangıcı ve stajda geçen süreler dikkate alınmıyor. Ama anneler stajın başladığı tarihten sonra doğum yapmışlarsa bu doğumlar borçlanılabiliyor.

● EVLAT EDİNEN KAPSAMDA: Evlat edinen de çocuğunu evlatlık veren de doğum borçlanması yapabiliyor. Burada evlat edinilen çocuğun 2 yaşını doldurmamış olması koşulu bulunuyor.

Borçlanmada...