05 / 07 / 2024

Kalamış Marina son hali

Kalamış Marina son hali

Geçen yıl ihalesi yapılan ancak Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğu Kalamış Marina’yla ilgili süreç devam ederken, Kadıköy Belediyesi ‘Sahilime Dokunma’ kampanyası başlattı. Kampanyaya 30 bin kişi destek verdi

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı için son teklif günü 25 Haziran! Resmen süre uzatıldı! 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesi için teklif verme süresinin uzatıldığı açıklandı. İşte detaylar...

Arçelik'ten konutlar için yeşil enerji atılımı projesi!

Arçelik Enerji Çözümleri Evi, 30 Haziran'a kadar Setur Kalamış Marina'da tüketiciler ile buluşacağı kaydedildi. Dış cephesinden içindeki mobilya ve dekoratif ürünlere kadar toplamda 1,8 ton geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Arçelik Enerji Çözümleri Evi geliyor.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

Kalamış Yapı 5 yılda 5 bin konut satışı hedefliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. 19 senedir son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe önemli projeler hayata geçiren Kalamış Yapı,  5 yılda 5 bin konut satışı hedefliyor. 

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Şerdil Odabaşı'ndan Kalamış Marina'nın özelleştirilmesine tepki!

Kalamış Marina, Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kalamış Marina'nın özelleştirmesine ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı'ndan tepki geldi. Odabşı, marina ile ilgili soruları yanıtladı.

Mersin Marina'daki bina ve tesislere yürütmeyi durdurma kararı!

Mersin Marina’ya son bir senede yeni ilave tesisler ve binaların yapılmasına yönelik işletme gerekli izinleri almıştı. Mersin 2'nci İdare Mahkemesi bir süre önce tesislere yönelik ‘yürütmeyi durdurma' kararı aldı...

Marina Towers'ta 2018 fiyatlarıyla son günler!

Ankara Çankaya'da hayata geçirilen Marina Towers'ta 2018 fiyatlarıyla konut sahibi olabilmek için son günler...

Marina Towers fiyatları 2019!

Ankara'da Çankaya'da yer alan Marina Towers projesinde 2018 fiyatları için son fırsat. Projede fiyatlar 424 bin TL'den başlıyor....

Marina sektörü kirayı cirodan vermek istiyor!

Son beş yılda marina kapasitesi yüzde 24 büyüdü. Ancak pazardan hizmet alan tekne sayısındaki artış yüzde 5 ile sınırlı kaldı. Fazla kapasitenin sıkıntıya neden olacağına dikkat çeken marina sektörü, ciro üzerinden belirlenecek yüzde oranında kira vermek istiyor.

Kalamış Marina son hali Haberi

Kalamış Marina son hali

Geçen yıl Mayıs ayında yapılan ihalede Türkiye’nin en büyük marinası olan Kalamış Yat Limanı’nın 30 yıllık işletme hakkı, 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Koç Holding’in olmuştu. Aradan geçen süreçte Kalamış Yat Limanı’nın imar planı ile ilgili Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının kalkmamış olması nedeniyle Koç grubuna bağlı Tek Art Kalamış’ın işletme hakkı devri sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçme kararı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) bildirilmişti.


1500 YAT KAPASİTELİ

Türkiye’nin denizde bağlama kapasitesi en büyük yat limanı olma özelliği olan, toplam 1.500 yatın bağlanabildiği Kalamış Marina’yla ilgili süreçte ikinci ve üçüncü en iyi teklif sahiplerine ÖİB tarafından davetiye çıkarılacağı belirtiliyor. Marina’yla ilgili ihale süreci bu şekilde sürerken, Kadıköy Belediyesi’nden de yat limanıyla ilgili bir imza kampanyası başlatıldı.


Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış - Fenerbahçe...