18 / 05 / 2024

Kaleiçi semti 3 boyutlu

Kaleiçi semti 3 boyutlu

Antalya' da, Roma İmparatorluğu' ndan Selçuklular' a kadar uzanan dönemlerin tarihi dokusunu barındıran, günümüzde turistlerin gözdesi haline gelen Kaleiçi semti, 3 boyutlu halde sanal ortama taşındı...

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formül! Emeklilere seyyanen zam var mı? 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formülün masada olduğu iddia edildi. Peki emeklilere seyyanen zam var mı? Emekliler acil bakın...

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap için 3.7 milyar TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ikinci oturumu ise 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Arsa için 3.7 milyar TL'lik teklif geldi. Peki Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap için en yüksek teklif hangi firmadan verildi? 

Çatalca Kaleiçi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 191 ve 192 adalar arasında kalan tescil dışı alana ve Merkez ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Mondial Vulture 125 i'ye 3 aydır tek kuruş zam gelmedi! İşte Mondial Vulture 125 i 14 Aralık 2022 fiyat listesi!

Mondial Vulture 125 i'ye 3 aydır tek kuruş zam gelmedi. Peki Mondial Vulture 125 i'nin Aralık ayı fiyatları ne kadar? İşte Mondial Vulture 125 i 14 Aralık 2022 fiyat listesi...

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi! İşte o üç kural...

Ev kiralarında yeni rekor! 25 metrekare oda için 3 bin 500 lira kira!

25 m2 oda için 3 bin 500 lira isteyen ev sahibi, sosyal medyada topa tutuldu! Eyüpsultan'da yaklaşık 25 metrekarelik bir odaya 3 bin 500 lira kira isteyen Veli Budanmış isimli ev sahibi, sosyal medyada linçlendi. Kötü durumundan dolayı pes dedirten ev için 3.500 TL kira istendi. İşte detaylar….

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Dünyanın en ünlü bankası altın fiyatları için 3 aylık tahmini açıkladı! Altın yatırımcıları gözlerini çevirdi

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı sonrası ünlü yatırım bankası Goldman Sachs altın fiyatları için 3 aylık ila 6 aylık tahminlerini paylaştı.

Kaleiçi semti 3 boyutlu Haberi

Kaleiçi semti 3 boyutlu

Antalya'da, Roma İmparatorluğu'ndan Selçuklular'a kadar uzanan dönemlerin tarihi dokusunu barındıran, günümüzde turistlerin gözdesi haline gelen Kaleiçi semti, 3 boyutlu halde sanal ortama taşındı.


Kaleiçi'ndeki surlar, Roma İmparatoru Hadrian adına yaptırılan ve Pamfilya'nın en güzel kapısı olarak kabul edilen Hadrian Kapısı, II. Bayezid'in oğlu Sultan Korkut tarafından yaptırılan Kesik Minare Camisi ile Yivli Minare ve külliyesini fotoğraflayan Kenan Cinkiş, tarihi güzelliği daha iyi ve kolay şekilde tanıtabilmek amacıyla 3 boyutlu "Kaleiçiweb" projesi tasarladı.


Arkadaşlarının da desteğini alan Cinkiş, 6 ayda Kaleiçi'ndeki tarihi dokuyu sanal ortama taşıdı. Cep telefonuna internetten indirilebilen programda, görsel unsurların yanı sıra tarihi mekanlar hakkında İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde bilgi veriliyor.

"3 BOYUTLU OYUN GİBİ GEZİ"



Programı AA muhabirine anlatan Cinkiş, hayatında hiç Antalya'ya gelmemiş yabancı turistlerin Kaleiçi'nden haberdar...