16 / 05 / 2024

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Bakan Murat kurum açıkladı! Yarısı Bizden Kampanyası ile küçük uydu kentler yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakası'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

TOKİ deprem sonrası onlarca kentte 2-3 bin TL taksitle konut satacak! Depremde sadece TOKİ konutları yıkılmamıştı!

TOKİ birçok kentte konut satışı yapacağının müjdesini verdi. İşte konut satışı yapılacak kentler ve konut sayısı.

Backıng Gayrimenkul Geliştirme Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Backıng Gayrimenkul Geliştirme Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Aşkaleli tarafından kuruldu.

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.

Capıtal Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Capıtal Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Cengiz Kaleli tarafından kuruldu.

Hülya Uğuz Yedievli'den Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler kitabı!

Sürdürülebilir Yaşam Alanları Uzmanı ve Ekonomist Hülya Uğuz Yedievli’nin 2. kitabı olan Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler çıktı...

Dirençli kentler nasıl inşa edilmeli?

2050 senesinde dünya nüfusunun 9,7 milyara, 2100 yılında ise  11,1 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Artan nüfus ile beraber  inşa ve yönetim yollarında radikal değişimin kaçınılmaz olurken dirençli kentler bir hayli önem kazandı. Peki dirençli şehirler nasıl kurulacak? İşte detaylar...

Sıla Gençoğlu-İlker Kaleli Datça'dan ev kiraladı! 

Bir süredir aşk yaşadıkları iddia edilen Sıla Gençoğlu ve İlker Kaleli'nin ev kiraladığı ortaya çıktı. Çift kiraladıkları evde görüntülendi. 

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi Haberi

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi

Bayburt'ta düzenlenen Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin ikinci gününde, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan başkanlığındaki oturumda, Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş "Türk Döneminde Bayburt Kalesi", Prof. Dr. Haldun Özkan "Bayburt İli Dahilindeki Kaleler ve Gözetleme Kuleleri" ve Doç. Dr. Nurettin Öztürk "Bayburt Kalesi Arkeolojik Kazı Çalışmaları ve Sonuçları" konulu sunum yaptı.


Sunumların ardından söz alan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Kalesi'nin yanı sıra kentin bütün taşıyıcılarını ele alacaklarını belirterek "Yani kültürel mirasımızın bütün kodlarını, modernini de içine koyarak uzun ve kısa vadeli hedeflerimizin muhakkak somut olarak belirtilmesi gerekir." dedi.


Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun başkanlığında yapılan değerlendirme bölümünde konuşan Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Bayburt Kalesi ile ilgili günümüze...