08 / 05 / 2024

Kambar-Ata-1 HES

Kambar-Ata-1 HES

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rusya ile enerji alanındaki iş birliği anlaşmasının tek taraflı feshedilmesini öngören ve önceki gün meclis tarafından kabul edilen kanunu onayladı.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Gürsöğüt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Gürsöğüt 1 HES TM-Kargı HES TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Eskişehir Tepebaşı'nda imar planları değişecek!

Eskişehir merkez Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 1/25 binlik imar planının görüşülüp kabul edildiği dünkü Belediye Meclis Toplantısından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşe'in sosyal medya üzerinden kendisini eleştirmesine tepki gösterdi.

Çamlıca 1 HES'in özelleştirme ihalesi ertelendi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Darıca-Kozbükü-Ordu HES İletim Hattı için kamulaştırma kararı!

“154 kV Darıca 1 HES-Darıca 2 HES-Kozbükü HES-Ordu HES-Ordu 380 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında proje alanına belirlenen parsellerde acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Trendist Ataşehir projesinde 298 bin TL'ye 1+1!

Solid İnşaat ile K Yapı imzası taşıyan Trendist Ataşehir projesi 275 bin metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde konumlandırılıyor. Projede 1 oda 1 salon dairelerin fiyatları 298 bin TL'den başlıyor.

Trendist Ataşehir projesinde 296 bin TL'ye 1+1!

Trendist Ataşehir projesi Rezidans Bloğunda 1+0, 1+1, 2+1 daireler yer alırken, kule bloklarda 3+1 daireler, 8 katlı yatay bloklarda ise 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor.

Trendist Ataşehir'de 295 bin TL'den başlayan fiyatlarla! Yüzde 1 KDV!

Trendist Ataşehir'de daireler stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Trendist Ataşehir projesinde konutların fiyatları 295 bin TL'den başlayarak değişiklik gösteriyor.

Ataşehir İçerenköy'de yeraltı otoparkı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Ataşehir İçerenköy Mahallesi, 3220 ada, 17 parsel ile 128 parsel arasında kalan tescil dışı alanın Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor.

Ataşehir İçerenköy yeraltı otoparkı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Ataşehir İçerenköy Mahallesi, 256 pafta, 797 ada, 3 parselin Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor. İşte o plan...

Trendist Ataşehir'de yüzde 1 KDV!

Trendist Ataşehir'de yüzde 5 peşinat ve yüzde 1 KDV ile konut sahibi olunabiliyor. Trendist Ataşehir Evleri'nde stüdyo, 1 oda 1 salon,2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor.

Ataşehir Küçükbakkalköy yeraltı otoparkı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi, 235 pafta, 2005 ada, 1 parselin Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor.

Kambar-Ata-1 HES Haberi

Kambar-Ata-1 HES

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rusya ile enerji alanındaki iş birliği anlaşmasının tek taraflı feshedilmesini öngören ve önceki gün meclis tarafından kabul edilen kanunu onayladı.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Atambayev’in, başkent Bişkek’te 20 Eylül 2012’de Kırgızistan ile Rusya hükümetleri arasında imzalanan Kırgızistan'ın kuzeyinde Narın nehri üzerinde baraj ve hidroelekrik santrali (HES) inşaatı ile yine ülkenin güneyindeki Togtogul barajındaki Kambar-Ata-1 HES ortak inşaatlarının feshedilmesini öngören iki ayrı kanunu onayladığı belirtildi.


Atambayev'in 5 Şubat’ta yürürlüğe girecek olan onayla ilgili Rus tarafının bilgilendirilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiği kaydedildi.


Başbakan Temir Sariyev kabinesi tarafından hazırlanan ve Rusya'nın mali taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle enerji alanındaki iş birliği anlaşmasının iptalini isteyen tasarı genel kurulda kabul edilmiş Cumhurbaşkanının onayına gönderilmişti.

Rusgidro çalışmaları yarıda bırakarak bölgeden ayrılmıştı

Kırgızistan ile Rusya arasında...