19 / 05 / 2024

Kamboçya sel felaketi

Kamboçya sel felaketi

Kamboçya'da muson yağmurları nedeniyle ağustos ve temmuz dönemlerinde seller meydana gelliyor. Kamboçya'yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurunun neden olduğu selde 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

İstanbul'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldı. Bu önemli girişim hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KOBİ'lerin bu programdan faydalanabileceği detayları aktardı.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. Peki yurt içinde hangi borsada bugün kaç lira oldu? İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Selçuk Geçer doların ne kadar olacağını açıkladı! Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak!

Dolar yorumları ile ün kazanan Ekonomist Selçuk Geçer, para piyasalarını değerlendirerek doların en kadar olacağını açıkladı. Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Karalar bağlayan yatırımcıya Selçuk Geçer'den doların 24 TL olacağı tarih! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok önemli bir konuyu yorumladı. Borsa yatırımcılarının da yakından izlediği Geçer, doların 24 TL`ye çıkacağı tarihi açıkladı. İşte yatırımcıların heyecanla beklediği o açıklama..

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki, 'çok büyük bir kriz geliyor' diyerek yaklaşan fırtınanın ayak seslerinin şimdiden duyulduğunu ifade etti. Bu gibi kriz dönemlerinin zengin olmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Kyosaki, ABD'de yaşanacak felaketi de açıkladı.

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kırılma yaşanacağını belirterek, enflasyon ile birlikte hissedilen gerçek dolar rakamını da açıkladı.

Kamboçya sel felaketi Haberi

Kamboçya sel felaketi

Kamboçya'yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurunun neden olduğu selde 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Kamboçya basınına göre, Güneydoğu Asya'nın en uzun nehri Mekong'un  sel suları nedeniyle taştığı Kompong Cham'da yaklaşık 4 bin aile yüksek bölgelere tahliye edildi. Bölgeyi etkisi altına alansel nedeniyle 20 kişi öldü.


Başkent Phnom Penh'in de yağışın şiddetini arttırması halinde sel tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı. Phnom Penh Belediyesi Sözcüsü Long Dimanche, sel olasılığına karşı tüm tedbirleri aldıklarını, ihtiyaç olması halinde kritik bölgelerdeki evlerin de boşaltılabileceğini kaydetti.


Kamboçya'da muson yağmurları nedeniyle ağustos ve temmuz dönemlerinde seller meydana gelebiliyor. Geçen yılki selde 165 kişi boğularak hayatını kaybetmiş, 2011'de ise 250 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz...