18 / 05 / 2024

kamu çalışanları araştırması

kamu çalışanları araştırması

Bin 577 kamu emekçisiyle yapılan araştırma kapsamında, her üç kamu çalışanından birinin kiracı olduğu anlaşıldı. Kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 olarak açıklandı.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

Son dönemde artan kiralardan sonra kamu çalışanları uygun fiyata kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bu noktada memurlar 2024 yılında devletten kira desteği bekliyor. 

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Halkbank'tan kamu çalışanlarına güzel haber! Hemen buraya bakın!

Halkbank, kamu çalışanlarına özel avantajlar sunuyor! Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, öğretmenlerden avukatlara, mühendislerden memurlara kadar her kesime özel faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi imkanı sağlanıyor. 

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergeyi tüm birinci derece çalışanlar için düzenleyen kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 

Çalışanların maaşları 15 bin TL’ye yükseliyor! İşte yararlanacak kişiler!

Kamu çalışanları müjdeli haberi bekliyor. Maaşların 15 bin TL'ye çıkması hedefleniyor. İşte gelişmeler ve detaylar!

Kamu çalışanlarının beklediği haber sonunda geldi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı! 4 defa ikramiye alacaksınız!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde artık sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin binlerce kamu çalışanını mutlu edecek haberi açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Kamudaki 700 bin işçiye zam şoku! Pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Kamu toplu sözleşmelerinde yeni tur görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Peki pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

kamu çalışanları araştırması Haberi

kamu çalışanları araştırması

Kamu çalışanlarının genel durumları hakkında detaylı araştırma yapıldı. Araştırmalar sonucunda çarpıcı gerçekler ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Ajans Press’in Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu verilerine göre, Türkiye'de her üç kamu çalışanından birisi kiracı. 

Kendi evinde oturanların oranı yüzde 57,2

Kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 olarak açıklandı. Çalışanların yüzde 12,5'si ailesinin evinde yaşarken, yüzde 2,2'si lojmanda oturuyor.

Çalışma ve Toplumsal Yaşam Deneyimleri raporuna göre, kamu çalışanlarının yüzde 90,6’sının 5 bin TL’den daha az maaş alıyor. Yüzde 49,2’sinin geliri ise aylık gelirinin 4 bin ile 7 bin 500 TL arasında.

Kamu çalışanlarının yüzde 95’i kredi katı kullanırken, buna paralel olarak yüzde 90’ı borç ödeme de zorlanıyor.