02 / 10 / 2024

Kamu ihaleleri resmi gazetede

Kamu ihaleleri resmi gazetede

Kamu ihaleleri, yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile olası kaynak olmaktan çıkarıldı. Maddenin 2017 yılında düzenlenen yeni hali 23 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı.

27 kamu kurumu toplam 31 bin 883 personel alımı yapacağını duyurdu!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanlar ile, 27 kamu kurumu toplam 31.883 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak olan kurumlar 5 bakanlık, 13 belediye, Yargıtay, Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı, İnönü Üniversitesi, MSÜ, YTB, TÜBİTAK, SPK ve BDDK bulunuyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Devlet ormanları da turizm amaçlı tahsis edilebilecek!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklik bugünkü 32676 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre devlet ormanları da turizm amaçlı tahsis edilebilecek.

Kamu müteahhitleri batma noktasına kadar geldi! 

Kamu ihaleleri alan müteahhitler, enflasyonist ortamda TÜİK'in gerçeklikten uzak verilerle yaptığı hesaplamalar sonunda fiyat farklarını maliyete yansıtamayan inşaat sektörü, batma noktasına geldi. 

Milli Emlak'tan Beyoğlu ve Fatih'te satılık kamu konutu!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Beyoğlu ve Fatih'te yer alan kamu konutlarını satışa çıkardı. Satış ihaleleri Temmuz ayı içerisinde yapılacak. 

Ekrem İmamoğlu'ndan kamu bankalarına çağrı: İstanbul Yenileniyor seferberliğine dahil olun!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kamu bankalarına çağrı yaparak "İstanbul Yenileniyor seferberliğine dahil olun" dedi.

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirterek, kamu bankalarına kentsel dönüşüm için resmi yazı yazdığını ve vatandaşlara kefil olacaklarını söyledi.

9 kamu kurumu bünyesinde 1899 personel alımı yapılacağı açıklandı!

28 Mayıs 2024 tarihli ve 32559 sayılı Resmi Gazete'de, 9 kamu kurumu bünyesinde 1899 personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, hangi kurumlara personel alımı için kadro verildi ve merak edilen detaylar.

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi: 31 Aralık'a kadar devam edecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren kamu kurum ve kuruluşlarının tesislerinden yüzde 15 indirimli yararlanılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm seferberliğine tüm kamu bankaları ve yüklenici firmalar dahil olmalı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kentsel dönüşüm seferberliğine tüm kamu bankaları ve yüklenici firmalar dahil olmalı" dedi.

Kolin İnşaat, TCDD ile 8.1 milyar TL’lik iş yapacak...

Kolin İnşaat aldığı kamu ihaleleri ile sık sık gündemde yerini koruyor. Kolin İnşaat, TCDD’den 8.1 milyar TL’lik iş yapacağı kaydedildi.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre, kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı. Tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 36 olarak belirlendi.

Kamu ihaleleri resmi gazetede Haberi

Kamu ihaleleri resmi gazetede

Bazı kesimlerin kazanç kapısına dönüşen zaman zaman da terörün finansmanına önemli gelir kaynağı oluşturan kamu ihaleleri, son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terörün finansmanına olası bir şekilde kaynak olmaktan çıkarıldı. KHK'daki düzenleme çerçevesinde ihaleye katılım engelleri konusunda yeni bir kategori oluşturuldu. Maddenin 2017 yılında düzenlenen yeni hali 23 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı. Söz konusu bent kapsamında olduğu tespit edilen isteklilerin ihale dışı bırakılması kararlaştırılırken, ancak bunların teminatlarının gelir kaydedilmeyeceği getirildi.


İHALE DIŞI KALACAKLAR

Buna göre polis ve yurtdışı bağlantılı olanlar için MİT tarafından tespiti yapılan istekliler ihale dışı bırakılacak. Buna göre, terör örgütlerine iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu polis tarafından bildirilen gerçek ve tüzel kişiler ile bu kapsamda oldukları MİT Müsteşarlığı tarafından bildirilen yurt dışı bağlantılı gerçek ve...