02 / 05 / 2024

Kamu konutları kiralarında indirim mi yapılacak

Kamu konutları kiralarında indirim mi yapılacak

Maliye Bakanlığı'nın Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Kamu konutlarında yüzde 50 'ye varan indirim yapılabilecek!

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de inşa edilen deprem konutlarında incelemelerde bulunarak konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.

Kamu konutları tahsis talep beyannamesi 2021!

Devlete bağlı bir kurum müdürlüğüne bağlı kamu çalışanları, devletin kamu konutları için kurumlara bir dilekçe ile başvuru yapılabiliyor. İşte kamu konutları tahsis talep beyannamesi 2021...

Edirne'deki kamu yapılarında afetlere karşı önlem alınıyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planlamasıyla kamu yapılarında afetlere karşı önlemler alındığını dile getirdi.

2021 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2021 kamu konutları kira zammı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kamu konutları kira artış oranları 2021!

2021 yılında kamu konutlarında ikamet eden memurların ödeyecekleri kira bedelleri açıklandı. İşte kamu konutları kira artış oranları 2021...

Kamu konutları kiralarında indirim mi yapılacak Haberi

Kamu konutları kiralarında indirim mi yapılacak


Maliye Bakanlığı'nın Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  


Buna göre, bazı illerde her yıl ekim ayı verileri göz önünde bulundurularak hesaplanan doluluk oranının, kamu konutlarının tahsisli bulunduğu idarenin personelinin konut talebinin yüzde 60'ın altına düşmesi üzerine, belirtilen illerdeki kamu konutlarının aylık kira bedellerine uygulanacak indirim oranlarının arttırılması talep edilebilecek. B üzerine Maliye Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda uygun görülmesi halinde, söz konusu illerde belirlenen indirim oranları Bakanlık tarafından yüzde 50'ye kadar arttırılabilecek.  


Beş yıl boyunca geçerli olacak


Yeniden belirlenen indirim oranı, doluluk oranının yüzde 60'ın altına düştüğünün tespit edilip Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığı tarihi takip eden aybaşından itibaren beş yıl boyunca geçerli olacak, bu sürenin sonunda doluluk oranları yeniden tespit edilecek. 


Bu fıkra uyarınca...