27 / 05 / 2024

Kamu kurumlarının taşınmazları

Kamu kurumlarının taşınmazları

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlara dair işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 530 bin kamu binasının envanterinin olmadığı belirtildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

Eylül ayı ile beraber pek çok kişi tarafından merakla beklenen personel alımları da hızlandı. Paylaşılan detaylara göre, kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişinin alınacağı belirtildi. KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları sakın kaçırmayın...

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bazı taşınmazları kiraya veriyor! Geç kalmayın!

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün kiralık taşınmazlar ilanını yayımladı. Buna göre 3 taşınmaz kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 07 Mart 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Kamu kurumlarının taşınmazları Haberi

Kamu kurumlarının taşınmazları

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlara dair işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti'li Öztürk, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Öztürk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Sayıştay'ın 2019 Yılı Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporuna göre, kamu kurumlarının, mülkiyetindeki veya tahsisli kullandıkları taşınmazlara ilişkin işlemlerini tüm yönüyle mali tablolara yansıtmadığı tespit edilmiştir. Mali rapor ve tabloları etkileyen hatalara ilişkin bulgulardan genel bütçeli idareler, mahalli idareler ve özel bütçeli idareler itibariyle en fazla tespit edilen 10 konu arasında ilk üç sırayı "Tapu kayıtlarında idare adına kayıtlı...