09 / 05 / 2024

kamuya ait alanlar yeşil alan mı olacak

kamuya ait alanlar yeşil alan mı olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Maslak’taki Milli Savunma Bakanlığı’na ait araziyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alıp ‘kent parkı’ yapacaklarını söyledi...

Arazi satışında rekor kırıldı! 

Hazine'ye ait arsalar, araziler, tarım alanları ve 2B'lerin satışına hız verilirken bir taraftan da kamuya ait konutlar elden çıkartılıyor. Paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz sene toprak satışında adet ve gelir bazında rekor kırılmıştı.

İzmir'in 9 ilçesindeki 41 kamu arazisi 1 milyar TL'lik bedelle satılıyor!

İzmir’in çeşitli ilçelerinde bulunan kamuya ait 41 parsel yaklaşık 1 milyar TL bedelle satışa sunuldu. İşte o parseller ile ilgili tüm bilgiler ve satış tarihi...

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

GYODER’den kiracılara müjde! Kira fiyatlarını düşürecek proje hazır!

​​​​​​​GYODER’in kamuya ait arsalarda özel sektörün kiralama amaçlı konut üretmesi planlanıyor. Arsa mülkiyetinin devlette kalacağı sistemle kiraların yarı yarıya düşeceği öngörülüyor.

Yeni konut modeli nasıl olacak?

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) gerçekleştirdiği proje kapsamında kamuya ait arazilerin kullanıma açılmasıyla arsa ücretleri sıfırlanacak, konut kiraları ise hane gelirinin yüzde otuzunu geçemeyecek. İşte haberin ayrıntıları...

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Avcılar Belediyesi'ne ait sosyal tesis alanları 65 bin TL’ye kiraya veriliyor! 17 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Avcılar Belediye Başkanlığından Kiralama İlanı duyurusu geldi. Belediyeye ait sosyal tesisler 17 Şubat 2023’te ihale edilerek kiraya verilecek.

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2022 kamu sosyal tesis ücretleri belli oldu!

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar belli oldu. İşte 2022 kamu sosyal tesis ücretleri...

7 ildeki taşınmazlar özelleştirildi!

Kamuya ait 7 ildeki taşınmazın daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme kapsamında elde edilen gelir ise 1 milyar 757 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

5 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Kamuya ait değerli arazilerin özelleştirilmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş özelleştirme kararını daha imzaladı. 

kamuya ait alanlar yeşil alan mı olacak Haberi

kamuya ait alanlar yeşil alan mı olacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Maslak’taki Milli Savunma Bakanlığı’na ait araziyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alıp ‘kent parkı’ yapacaklarını söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’daki kent parkı ile ilgili projelerini CHP İl Başkanlığı çatısında Maslak’taki Harp Akademileri arazisi içerisinde bulunan eski golf sahası üzerinde basın mensuplarına tanıttı


Bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki arazileri artık kent parkı olarak değerlendireceğini söyleyen Sarıgül, eskiden golf sahası olarak kullanılan araziyi ‘Kent Parkı’ yaparak vatandaşlar ile buluşturacağını belirtti. Sarıgül, “İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası’nda 370 dönümlük bir arazi var. Bu 370 dönümlük araziyi mutlaka ve mutlaka İstanbul’un en önemli kent parkı yapacağız. Arazi 270 dönüm ama çevresine baktığımız zaman bu sayıyı daha da çoğaltma imkanımız var” ifadelerini kullandı.


“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN 2 METREKARELİK...