27 / 07 / 2024

kamyoncu eylemi

kamyoncu eylemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz'da düzenlenen yatırımların tanıtım programında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde harfiyat kamyoncularının yaptığı eyleme değindi. Kadir Topbaş, sıkıntının çözüleceğini söyledi...

Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor! İmar para cezası vatandaşa iade edilir mi?

Türkiye'de yapı ruhsatı olmadan veya yapı ruhsatı olup ruhsata aykırı yapı yapılması eylemi çok fazla görülürken pek çok kişi de imar para cezasının iade edilip edilmeyeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki imar para cezası vatandaşa iade edilir mi?

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

İstanbul'daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

İstanbul’da bazı site yönetimlerinin aidatlarda yüzde 70’e ulaşan zam yapması vatandaşın tepkilerine neden oldu. Evlerinin pencerelerinden tencere tava sesleri çıkaran, ışık açma kapama eylemi yapanlara ek olarak çok sayıda site sakini sokağa çıktı. ‘Yönetim istifa’ sloganları atıldı.

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

İstanbul Arnavutköy'de TOKİ konutlarında 145 Türk Lira'sı olan aidat zamlanarak 245 Lira'ya yükseltildi. Aidatın zamlandığını duyan site sakinleri zammı protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.

Müteahhitler çimento fiyatları için çözüm bekliyor!

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Öğrencilerden İzmir Valiliği'ne kira tepkisi!

İzmir'de yüksek konut kiraları ve yurtların yetersiz kalması sebebiyle kalacak yer bulmakta zorluklarla karşılaşan üniversite öğrencileri, parkta sabahlama eylemi sırasında açıklama yaptı. Öğrenciler "Bizler kiralara üst sınır getirilmesini istiyoruz" dedi.

Müteahhitlerin boykotu uzayacak mı?

Yükselen çimento fiyatlarını protesto etmek amacıyla 9 Eylül'den itibaren 15 gün iş durdurama eylemi başlatan müteahhitler, çimento fiyatlarının düşmemesi durumunda işçi çıkarılacağını açıkladı. 

İzmirli depremzedelerden emsal artışı talebi eylemi!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören depremzedeler "emsal artışı" talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul eylemi! 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kadıköy Rıhtım meydanında bir araya gelerek Kanal İstanbul Projesi'ne karşı eylem düzenledi. 

kamyoncu eylemi Haberi

kamyoncu eylemi


Başkan Topbaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile telefonla görüştüğünü ve hafriyat kamyoncularının sıkıntılarının giderileceğini söyledi. İstanbul'da hafriyat döküm alanı sıkıntısı yaşandığının altını çizen Başkan Topbaş, "Bugün Anadolu yakasındaki döküm alanının yeterli olmaması sebebiyle hafriyat kamyoncuları sıkıntı var. Çözüm gerekli. Veysel Eroğlu Bakanımla görüştüm, sıkıntı bitti" dedi. 


Kamyoncuların eylemi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandığını ifade eden Başkan Topbaş, "Kamyoncu esnafımızın hassasiyetlerini rica ediyorum. Bu şehri geleceğe birlikte taşıyoruz” şeklinde...