20 / 05 / 2024

Kanada depremleri

Kanada depremleri

Kanada'nın batı eyaleti British Colombia'ya bağlı Vancouver Adası'nda 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem, Port Hardy kentinin 168 kilometre batısında yerel saatle 12.35'de meydana geldi..

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Kanada'da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

Büyük bir konut kriziyle karşı karşıya kalan Kanada'da hükümet, ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin sayılarına sınır getirmeyi planlıyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin eden yeni bir sistem keşfedildi! Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Bir bilimsel dergide yayınlanan bir araştırma, büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin edebilen bir sistemin keşfedildiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Özellikle yurt dışı hayali kuran gençlerin en çok gitmek istediği ülkelerden olan Kanada, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

Kanada, Almanya ve İngiltere, aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Kanada'da yabancıya konut satışı resmen yasaklanıyor!

Kanada hükümeti, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yabancılara 2 sene boyunca konut satışını yasaklıyor. Bazı işçiler ve öğrenciler ise söz konusu bu yasaktan muaf olacak...

Kanada depremleri Haberi

Kanada depremleri

Kanada'nın batı eyaleti British Colombia'ya bağlı Vancouver Adası'nda 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.


Kanada Deprem Merkezi'nden yapılan açıklamada, Vancouver Adası'ndaki Port Hardy kentinin 168 kilometre batısında yerel saatle 12.35'de meydana gelen depremin, yerin 15 kilometre altında gerçekleştiği duyuruldu.


Can ve mal kaybına neden olmayan deprem için tsunami uyarısı da...