05 / 05 / 2024

Kanal İstanbul nüfus son durum Kanal İstanbul güzergah

Kanal İstanbul nüfus son durum Kanal İstanbul güzergah

Kanal İstanbul ve çevresine kurulacak yeni şehirde çevre dokusu korunacak. Planda, bölgede yaşayacak nüfus 1.5 milyondan 500 bine çekildi...

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul önümüzdeki 100 yıllara yön verecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul, emlak-rant projesi gibi getirilip, basit konulara, günlük dedikodu siyasetine alet edilecek bir proje asla değildir." dedi.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul, dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un dünyanın en sıralı projelerinden biri olacağını söyledi. 

Bankaların Kanal İstanbul endişesi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a verilecek finansman desteği gündemden düşmüyor. Türkiye'deki bankaların, Kanal İstanbul'u finanse etmek için isteksiz yaklaştıkları ileri sürüldü. 

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Kanal İstanbul nüfus son durum Kanal İstanbul güzergah Haberi

Kanal İstanbul nüfus son durum Kanal İstanbul güzergah

ÇEVRE Ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıldır üzerinde çalıştığı Kayabaşı, Başakşehir, Arnavutköy bölgelerini kapsayan yeni yerleşim alanlarında 1.5 milyon olarak planlanan nüfusun 500 bine çekilmesi kararlaştırıldı. 


FİNANS MERKEZİ Projeyle bölgeye Hastane, kamu yerleşim alanları, yeşil alanlar, üniversite, eğitim kurumları ve dev Sağlık, fuar ve bacasız sanayi diye tabir edilen hizmet endüstrilerinin konuşlandırılması planlanıyor. 


NÜFUS 700 BİNE KADAR ÇIKACAK 

Ayrıca İstanbul'un merkezi ve kısıtlı alanlarında kalan Finans sektörü de yeni şehir içerisinde kurulacak Finans merkezine kaydırılacak. 

Kayabaşı merkez alınarak yürütülen çalışma kapsamında ilk olarak 500 bin, daha sonra 700 bin nüfusun yerleşime geçirilmesi tasarlandı. 


YAPI YOĞUNLUĞUNA İZİN YOK 

Metro ve tren hatlarının geçiş güzergahındaki bölgedeki imar artışları da yeni şehre göre planlandı. 

Ekolojik dengeyi korumak amacıyla yeni yapı yoğunluklarına izin verilmeyecek. TOKİ'nin öncülüğünde yapılması kararlaştırılan dikey ve çok...