29 / 04 / 2024

Kanal İstanbulun geçeceği yerler

Kanal İstanbulun geçeceği yerler

Kanal İstanbul güzergahının resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatları ve günlük yaşam da dahil olmak üzere birçok şey değişmeye başladı..

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirası mevduat faizleri, beş haftalık düşüş serisinden sonra geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti. Ancak paylaşılan bilgilere göre mevduat faizlerinin yeniden yükselişe geçeceği belirtildi.

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 Şubat 2024 tarihinde açılacağını açıkladığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattındaki çalışmalada inceleme yaptı. Peki Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu hangi duraklardan geçecek? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 

Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceği tarihi resmen açıkladı! Yatırımcılar o günü iple çekiyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceğim tarihi açıkladı. Yatırımcılar o günü iple çekiyor. İşte altının yükselişe geçeceği tarih...

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Gram altının 1.500 TL'yi geçeceği tarih belli oldu! Geri sayım başladı! Altın alıp satmak isteyenler bu habere dikkat!

Gram altın, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatlarında ibreler tekrar yeşili gösterirken herkesin ''Gram altın ne zaman 1.500 TL'yi geçecek'' sorusu yanıt buldu. Geri sayım başladı! Altın alıp satmak isteyenler bu habere dikkat!

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Seçimlerin sona ermesinin ardından yeni yönetimde ekonominin başına kimin geçeceği merak ediliyor. Ekonomik kriz, deprem ve seçim vaatleri nedeniyle ağır yük altına giren ekonomiyi yönetmek için Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın görev alabilecekleri belirtiliyor.

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Dün kapanışını 20,45 TL'den yapan dolar kuru bugün yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? soruları gündemde yer alıyor. Bununla birlikte doların ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Atağa geçen doların fırlayacağı geçeceği tarih belli oldu!

Kanal İstanbulun geçeceği yerler Haberi

Kanal İstanbulun geçeceği yerler

Kanal İstanbul’un geçeceği yerlerde arsa sahipleri satışları durdururken, yapılan anlaşmalardan bile vazgeçiliyor. Kamulaştırılacağı belli olan yerlerde ise gergin bekleyiş sürüyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kanal İstanbul’un yapılacağı Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu koridorunun resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatlarından, günlük yaşama kadar bir çok şey değişim göstermeye başladı. 

Resmi güzergahın açıklanmasıyla bölgede arsa satışları durdu. Arazi sahipleri yapılan anlaşmalardan bile vazgeçiyor. Bölge sakinleri proje için ilk somut adımın atılmasını bekliyor. Projenin geçeceği koridorda yaklaşık 824 bin kişi ikamet ediyor. 

45 kilometre uzunluğundaki Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu koridorunda 23 kilometrelik alan kamulaştırılacak.

Küçükçekmece ve Avcılar ilçeleri yerleşim alanlarının bir kısmı ile Baklalı-Terkos köylerinin arasında kalan yerleşimler kamulaştırılacak.


 
Her proje fiyatı artırıyor


 
Durusu’da Emlakçı Toker ile arazi işleriyle uğraşan Rafet Metinkal (63),...