22 / 11 / 2024
fuzul

kapanan oteller

kapanan oteller

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Türkiye’de turizm komada. Yurt dışına gidemeyen Türkler iç turizme yöneldi ancak bu yeterli değil. Otellerin doluluk oranları yüzde 20-30’larda. Bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı bile” dedi.

Elite World otellerini geçici olarak kapattı!

Elite World, Türkiye'deki 6 otelini geçici olarak kapattığını, 2 otelinin de kapasitesinin düşürüldüğünü duyurdu.

Zonguldak'taki en eski 2 otel kapandı!

Zonguldak Gazipaşa Caddesi üzerindeki ünlü sanatçıların, siyasetçilerin, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi takımları ağırlayan Otel Ay ve Otel 67 kapandı.

Bodrum'da oteller fiyatlarını düşürdü!

Bodrum'da otellerin indirime gittiğini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Demir, "Ağustosun ilk iki haftası dahil yüzde 50'lere yakın indirim yapan oteller var." diye konuştu.

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

2023 yılında kapanan lokanta sayısı 2 bini geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, 2023'te kapanan lokanta sayısı 2 bin 136'ye çıktı. Böylece kapanan şirketler arasında lokantaların payı yüzde 8,25'e çıktı.

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

Kapanan inşaat şirketi sayısı 80 bini aştı! Müteahhitler ve emlakçılar zor durumda!

2023'te en çok şirket kapanan sektör inşaat oldu. Giriş çıkışın en fazla olduğu sektörde 2010 yılından bu güne 80 binden fazla şirketin kepenk indirdiği belirlendi. İşte ayrıntılar...

5 yılda kapanan her şirket yerine 6 şirket açıldı! İlk sırada Limited Şirketi geliyor!

Türkiye'de son beş yılda kapanan her bir şirket yerine altı şirket açıldı. En fazla açılan şirket ise Limited Şirketi oldu. İşte ayrıntılar...

Kapanan şirket sayısı artıyor! 20 bine yakın şirket kapısına kilit vurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, kasım ayında Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistikleri açıklandı.

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Oteller nakit paraya sıkıştı! Kredi borçları 100 milyara dayanacak!

Nakit akışını yönetemeyen oteller, kredi yoluna gitti. 2022’nin ilk altı ayında oteller bankalardan 21 milyar lira kredi kullanırken, bu yıl rakam 64 milyar liraya yükseldi. Artışın yıl sonuna kadar 100 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

Oteller yüzde 25 indirime gitti!

Bayram sonrası otellerde doluluk oranlarının yüzde 50’lere gerilemesi nedeniyle 5 yıldızlı ve üzeri lüks otellerde işten çıkarmalar başladı. Bazı oteller ise fiyatlarda yüzde 25 indirime gitti.

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

kapanan oteller Haberi

kapanan oteller

Üranüs İstanbul Topkapı, Kapadokya otellerinin sahibi, Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (Ulikad) Başkanı Ömer Niziplioğlu, koronavirüs sebebiyle Türkiye’de turizmin komada olduğundan bahsetti.

Koronanın tüm dünyada turizme büyük bir darbe vurduğundan bahseden Niziplioğlu “Bu darbeden Türkiye de kendine düşen payı aldı. Şu an Türkiye’de turizm komada. Yurt dışına gidemeyen Türkler iç turizme yöneldi ancak bu yeterli değil. Otellerin doluluk oranları yüzde 20-30’larda. Bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı bile” şeklinde konuştu. 

‘Radikal adımlar şart’

Ömer Niziplioğlu, turizmi yeniden düzenlemek amacıyla geç kalmadan adım atılması gerektiğinden bahsederek “Bir an önce harekete geçip riskin az olduğu ülkelerden turistleri ülkemize yönlendirmeliyiz. Bu noktada tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeliyiz. Bu yaz bu şekilde geçiyor. Koronanın seyri nasıl olacak bilmiyoruz. Önümüzdeki sezonları kurtaracak adımlar atmalıyız” diye konuştu.

Türkiye’nin 12 ay turist çekecek potansiyele...