02 / 05 / 2024

kar marjı nedir

kar marjı nedir

Kâr marjlarının en fazla düştüğü sektörlerin başında kuşkusuz gayrimenkul ve inşaat geliyor...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, kar marjı en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak zammın akaryakıt bayilerine yansıtılmamasını istedi.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşması ne anlama gelmektedir? Bu sorular çok sık sorulmaktadır. Peki Kat karşılığı anlaşması nedir?

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

İstanbul’da Aybar Kar Fırtınası bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 9-14 Mart tarihlerinde Aybar Kar Fırtınası, İstanbul’u etkisi altına alacak. Peki Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Tavuk restoranları yıl sonuna kadar 155 franchise şube açacak! 

Yüksek kar marjı veren tavuk restoranları, 2020'de de yeni girişimcileri sektöre kazandıracak. 6 tavuk restoranı yıl sonuna kadar155 franchise şube açacak... 

Vita Loft Buca'da ayrıcalık yarattı!

Sevinç Yapı imzası ile Buca'da hayata geçirilen Vita Loft, yatırımcısına ciddi kar marjı sunuyor. Buca'nın en büyük projesi olma özelliğini taşıyan projede 276 daire yer alıyor..

Hilmi Işıkören’den ilginç öneri: Kar marjı sabitlensin!

Xiaomi'nin kar marjının yüzde 5'i geçmeyeceğini açıklaması üzerine Emlakta Lider Geliştirme Programı’nın kurucusu ve eğitmeni olan Hilmi Işıkören'den ilginç bir öneri geldi...

Tapu ipoteği karşılığı kredi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi nedir? Tapu ipoteği karşılığı kredi için ne gerekir?

Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Mirasta paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumlu oluyor. Peki, mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir? İşte Medeni Kanun esasları..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhitler arasında yapılan anlaşmaya dayanarak hazırlanıyor. Sözleşmede bazı teminat yöntemleri bulunuyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir?

kar marjı nedir Haberi

kar marjı nedir

Son dönemde kâr marjlarında ciddi bir gerileme söz konusu. Bu durum, şirketlerin kârlılıklarında rekor düşüşe neden oluyor. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden THY’nin net kârı, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 70’e yakın azalmış durumda. Kamu bankalarının kârlılıklarında da ciddi erime göze çarpıyor. Halkbank’ın ilk 9 ayda net kârı yüzde 58 düştü.

Sadece bankacılıkta değil, sanayiden gayri-menkule kadar pek çok şirketi kâr marjlarındaki erime zorluyor. Kârlılıktaki bu durum, şirketler dünyasında nakit akışının bozulmasına ve zararına satışlara yol açıyor.

Ticaret Sicili verilerine göre 2018’de 1.549 şirket konkordato ilan etti. Bu sayının bu yıl 3 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Son 1,5 yılda perakendede Hotiç’den Yeşil Kundura’ya, Beta’dan Kemal Tanca’ya kadar çok tanınmış markaların konkordato ilan etmesi de yaşanan sıkıntıya işaret ediyor. En önemlisi uzmanlar, bu şirketlerin...