29 / 04 / 2024

karabağda dönüşüme tepki

karabağda dönüşüme tepki

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan ve 16 mahalleyi kapsayan Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesinde sorunlar bitmiyor. Proje kapsamındaki mahalle halkı, dönüşüme karşı çıkıyor.

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

Gaziakdemir Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki: 103 metrekare evim 48 metrekareye düşüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Ancak Gaziakdemir Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm için sunulan şartlardan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!

Kentsel dönüşüme girecek olan konutlarının boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir sene süreyle kiracı arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

Ankara Sincan'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin askıya çıkarılmasına mahalle sakinleri tepki verdi.

Adana Göl Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki!

Adana'da kentsel dönüşüm projesine dahil edilen Göl Mahallesi'ndeki vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'ye tepki gösterdi.

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüme Kanal İstanbul dopingi!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan 500 bin nüfuslu Yenişehir ile İstanbul’da kentsel dönüşüme hız verilmesi amaçlanıyor. 

TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor!

2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor...

karabağda dönüşüme tepki Haberi

karabağda dönüşüme tepki

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Son olarak Karabağlar halkının kurduğu Karabağlar Mahalleler Birliği, bölge ile ilgili planlara itirazlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdiirlüğü'nden 60 gün içinde cevap gelmediği için iptal davası açma kararı aldı. 


Yerinde dönüşüm isteyen mahalleli, 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni projeyle gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürliiğü'ne Karabağlar Mahalle Birliği itiraz etti. Eski projenin devamı olduğu iddia ederek itirazda bulunan birlik 60 gün içinde itirazlarına cevap gelmediği içinde iptal davası açıyor. 


"MAĞDUR EDİLMEYELİM" 


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Karabağlar Muhtarlar Birliği Üyesi Uygar Manduz, Karabağlar'ın 2012 yılında riskli alan ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm alanına alındığını belirtti. Manduz, kendilerinin kentin giizelleşmesiyle ilgili bir sorunlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak kentsel dönüşümde kendilerinin...