01 / 05 / 2024

Karaköy Meydanı ne zaman tanzim edildi

Karaköy Meydanı ne zaman tanzim edildi

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Çengelköy Meydan satışta! Yeni proje! 

Çengelköy Meydan projesinde konut satışları başladı. Peki Çengelköy Meydan'da hangi konut tipleri var? Projede konut fiyatları ne kadar? İşte Çengelköy Meydan ile ilgili merak edilenler... 

Halk GYO Karaköy binasının 2022 değeri açıklandı! 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İstanbul Karaköy binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO Karaköy binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO Karaköy binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Alarko GYO Karaköy Binası'nın değeri ne kadar?

Alarko GYO'nun Karaköy Binası'nın KDV hariç 19 milyon 775 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 23 milyon 334 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Halk GYO Karaköy Binası'nın değeri ne kadar?

Halk GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul merkezli Karaköy Binası'nın değeri 51 milyon TL olarak belirlendi. Binanın kira değeri ise 234 bin TL / ay şeklinde açıklandı. 

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Yeni Karaköy İskelesi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığında milyonlarca yolcuya hizmet verecek olan olan Karaköy iskelesinin yüzer platformunu, iç donanımının yapılması için Haliç Tersanesi'ne getirdi.

Deniz GYO Karaköy binasını Aktarlı Turizm'e kiraladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Karaköy binası, Aktarlı Turizm ve İnşaat İşletmeleri'ne kiraya verildi.

Çiğli Kasaplar Meydanı yeni yüzüne kavuştu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma mekanlarından biri olan “Kasaplar Meydanı”nı yeni yüzüne kavuşturdu.

Samsun Cumhuriyet Meydanı yeni yüzüne kavuşuyor!

Samsun'daki Cumhuriyet Meydanı yeni yüzüne kavuşuyor. Büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında dış cepheleri giydirilen binalara dev led ışıklı çelik levhalar yerleştiriliyor.

1946 yılında Karaköy Meydanı genişletilecek!

1946 yılında Beyoğlu tarafının başlıca kapısı durumunda olan Karaköy Meydanı genişletilecekmiş. Meydanın genişletilmesi hususunda bir plan hazırlayan Belediye İmar Müdürlüğü, meydanı yeni açılacak yollara göre tanzim edecekmiş.

Karaköy Meydanı ne zaman tanzim edildi Haberi

Karaköy Meydanı ne zaman tanzim edildi



Karaköy Meydanı da açılacak


B. Prost meydanın tevsii planlarını hazırlamaya başladı


     Eminönü Meydanı'ndan sonra Galata Meydanı'nın da açılıp tanzim edilmesi lüzumlu görülmüştür. Eminönü Meydanı'nı açmaya başlayan Belediye, bir taraftan Yeni Cami'nin güzelliğini ve ihtişamını meydana çıkarmak, diğer taraftan münakalat sıkıntısını hafifletmek gayesini takip etmiştir. 

     Eminönü Meydanı açıldıktan sonra şehrin her iki yakasını bağlayan Karaköy Köprüsü'nün karşı tarafındaki medhalini de bugünkü şeklinde muhafaza etmeyi doğru bulmayan belediye, Karaköy Meydanı'nı da şehrin münakalatını tanzim etmek bakımından genişletmeyi muvafık görmüştür. Bu maksatla şehircilik mütehassısı B. Prost, Karaköy Meydanı'nın bugünkü vaziyetine ve bilhassa tayyare ile alınan harita paftalarına göre...