19 / 05 / 2024

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi araştırma

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi araştırma

Araştırmaya göre öğrencinin yüzde 49,2’si evde kalmak istiyor. Çalışmada evde kalmayı tercih eden öğrencilerin evi tercih etmelerinin öncelikli sebebi olarak evin daha rahat olması gerekçe gösterildi.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

'Marmara depreminin eli kulağında' diyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan bir de tsunami uyarısı geldi!

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 'Marmara depreminin eli kulağında' diyerek çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'nun o açıklamaları...

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Bedirhanoğlu'nda yeni konutlar için uyarı! 2023'teyiz ama hala kolon miktarı az!

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 300’den fazla ağır hasarlı yapıyı inceleyen Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu ne iş yapar? Ayşe Canan Ediboğlu kariyeri nedir?

Tüpraş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu, Lise öğrenimini Ancaster House School’da aldıktan sonra Southampton Üniversitesi’nde (İngiltere) ekonomi alanında yükseköğrenimini bitirmiştir.

Ramazan Kurtoğlu'ndan arsa, konut, altın yatırıcılarına kırmızı kodla uyarı geldi! Sakın bunu yapmayın...

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, şahsi twitter sayfası üzerinden arsa, konut ve altın yatırımcılarına kırmızı kodla uyardı. 

Ramazan Kurtoğlu Kapalıçarşı'dan altın ve dolar almak isteyenleri uyardı: Bir şeyler dönüyor, hortlatabilirler dikkat

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Kapalıçarşı'dan dolar ve altın almak isteyenlere'' Bir şeyler dönüyor, hortlatabilirler, aman dikkat'' diyerek uyarıda bulundu.

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan acil çağrı: Hemen altın alın!

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu 2024 yılının zor geçeceğini belirterek ''hemen altın alın'' diyerek vatandaşlara seslendi.

'Fiziki altın toplayın' diyen Ramazan Kurtoğlu'ndan korkutan açıklama geldi! Eğer bunu yaptıysanız yandınız!

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu son zamanlarda rekor kıran altın fiyatlarına yönelik çok önemli açıklamalarda bulunarak ''Fiziki altın alın'' dedi. Eğer bunu yaptıysanız yandınız!

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Elinde altın olanlar için Ramazan Kurtoğlu'ndan son ikaz geldi! Aman dikkat! Bu tarihte altın fırlayacak...

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu'ndan elinde altın olanlar için son ikaz geldi! Altın bu tarihte fırlayacak...

Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’ndan İzmir’e deprem uyarısı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, bir yıl önce İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin birinci yılında yaptığı konuşmasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi araştırma Haberi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi araştırma


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde ‘Öğrencilerin barınma sorunlarının tesbiti ve değerlendirilmesi’ konulu bir proje gerçekleştirildi. Araştırmaya göre öğrencinin yüzde 49,2’si evde kalmak istiyor. Çalışmada evde kalmayı tercih eden öğrencilerin evi tercih etmelerinin öncelikli sebebi olarak evin daha rahat olması gerekçe gösterildi.


Öğrencilerin tercihi ev

Öğrencilerin evde veya yurtta kalma oranlarının tesbit edildiği araştırmaya göre, 432 öğrencinin 213’ünün (yüzde 49,2) evde, 127’sinin devlet yurdunda (yüzde 29,4), 92’sinin (yüzde 21,3) özel yurt ve apartta kaldığı belirlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ), ‘Öğrencilerin barınma sorunlarının tesbiti ve değerlendirilmesi’ konulu bir proje gerçekleştirildi. KMÜ İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi (İİBF) öğretim üyesi ve araştırma görevlisinin hazırladığı projede, 2013 yılı Nisan ayında KMÜ’de öğrenim gören 261 kız ve 171 erkek olmak üzere toplam 432 öğrenciyle görüşüldü. Öğrencilerin evde veya yurtta...