21 / 05 / 2024

Karşıyakada ruhsat sorunu çözüldü mü

Karşıyakada ruhsat sorunu çözüldü mü

Karşıyaka Belediyesi, ilçede bulunan Örnekköy Sanayi Sıtesi'ndeki 200'ü aşkın iş yerinin 20 yıldır süren ruhsat sorununu çözdü. Yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin tamamlanmasının ardından 50'ye yakın iş yeri sahibi ruhsatlarına kavuştu.

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!

İstanbul Büyükçekmece'de temelsiz 144 villadan meydana gelen 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı ruhsat verdiği belirlenen CHP'li belediye hakkında soruşturma tamamlandı. İşte detaylar...

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

EYT'de '100 gün' sorunu! Borçla karşı karşıya kalabilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiyle ilgili kritik bir açıklama yapıldı. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi paylaştı.

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD, nakit sorunuyla karşı karşıya kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda ülkenin nakit sorunu çekebileceğini bildirdi.

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 8. Etap'ın ruhsatı alındı! 296 bağımsız bölüm geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul Başakşehir'deki "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" çerçevesinde, 296 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yüksek kiralara karşı hükümet harekete geçti! Ev sahiplerinin elini kolunu bağlayacak yasal düzenleme geliyor

Konut krizi Türkiye ile birlikte dünyanın da sorunu. Artan nüfusa karşın yeterli sayıda üretilemeyen konutlar mevcut konutlardaki kiracıları zor duruma düşürdü. Ev sahiplerinin kiraları aşırı artırması hükümetlerin soruna yasal çare aramasına neden oluyor.

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Trend GYO, Nilüfer'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Trend GYO, Bursa Nilüfer'de 6 bin 329 metrekare büyüklüğündeki 7561 ada 2 numaralı parsel de kayıtlı arsa üzerinde kat karşılığı "Konut ve Ticari" alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla yapı ruhsatı alındı.

Ön ödemeli konut almak isteyenlere 'yapı ruhsatı' uyarısı!

Etimesgut Belediyesi, yapı ruhsatı olmadan satışa çıkarılan ön ödemeli konut alımında vatandaşların mağdur olmaması için uyarılar yaptı.

Karşıyakada ruhsat sorunu çözüldü mü Haberi

Karşıyakada ruhsat sorunu çözüldü mü

Karşıyaka ilçesinde, Örnekköy Sanayi , Sitesi'ndeki 200 iş yerlerinin ruhsat problemi soİ runu çözüme kavuştu. 20 yıldır ruhsat alamayan 50 iş yeri sahibi, Karşıyaka Belediyesi'nin yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin tamamlanmasının ardından inşaat ruhsatlarını aldı. Törenle ruhsatlarını alan esnaflar, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür...