15 / 05 / 2024

karstaki asırlık binaların değişimi

karstaki asırlık binaların değişimi

Kars'ta tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan asırlık binalar restore edilerek, hem korunacak hem de turizme kazandırılacak.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un depreme hazırlık ajandasını ve yeni çözüm önerilerini açıkladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları...

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Mersin'in muhtarlık binaları çağdaş mimariyle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan tüm muhtarlık binalarını yeniliyor. Yeni binalar çağdaş mimariyle yeniden inşa edilecek.

Buca'daki muhtarlık binaları yenileniyor!

İzmir Buca Belediyesi, vatandaşlardan daha iyi hizmet alabilmek için şehirde bulunan bütün muhtarlık binalarını yenilemek için çalışmalara başladı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Migros genel müdürlük binasını 206 milyon TL'ye Koçak Gold'a sattı!

1975'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Migros, genel müdürlük birimlerinin de bulunduğu binayı Koçak Gold Kuyumculuk'a 206 milyon TL'ye sattı. Firma, mülk sahibi olduğu binada kiracı oldu.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

karstaki asırlık binaların değişimi Haberi

karstaki asırlık binaların değişimi

Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğanay, Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi.Genelde Ruslar döneminde bal tık mimari tarzıyla inşa edilen yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti. Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay Türkiye'nin önemli tarihi kentlerinden biri olan Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi.Genelde Ruslar döneminde baltık mimari tarzıyla inşa edilen yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Doğanay, şöyle konuştu: 'Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik kapsamında 2016 yılı için proje ve proje uygulama yardımları için duyuruda bulunduk. Yönetmelik gereğince yüzde 40 proje yardımı, yüzde 70 proje uygulama yardımı almak için daha önce başvuruda bulunan ve komisyon kararında belirtilen sebeplerle ya da bütçe imkanlarının...