25 / 07 / 2024

kaş patara çevre düzeni planı

kaş patara çevre düzeni planı

Antalya Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1 / 25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 12 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıktı...

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Kaş Belediyesi, Patara 'daki toplam 7 bin 744 metrekarelik iki araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satıyor!

Kaş Belediyesi mülkiyeti belediyede olan, Patara antik kentte 2 adet araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satışa çıkaracak.

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 48 ilde personel alımı yapıyor! Başvurular için son gün yarın, sakın kaçırmayın!

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı. Peki Bakanlık kaç personel alımı yapacak? Bakanlık başvuru şartları ne, tercih ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Antalya'da 654 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Antalya'da 654 kaçak yapının yıkıldığı, 1127 kaçak yapının daha yıkılacağı belirlendi.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Antalya'da kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Antalya Kaş'ta kaçak olması nedeniyle yapıların yıkımına devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada incelemeler gerçekleştirdi.

Kağıthane kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki proje alanında incelemeler yaptı.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımına başladı!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımıyla ilgili çalışmalara başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahliye için gönderilen ihbarname sonrasında yıkımı, Dündar'ın kendisinin yaptırdığı tespit edildi.

kaş patara çevre düzeni planı Haberi

kaş patara çevre düzeni planı


Antalya Kaş İlçesi, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 24 Nisan 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı 12 Mayıs'ta askıya çıkarıldı. 30 gün süreyle askıda kalacak olan çevre düzeni planı 13 Haziran'da askıdan inecek.



Plan Hükmü Değişikliği Onama Sınırı


4.16. Bu plan içerisinde inşaa edilecek turizm tesisleri, resmi kurum ve kuruluşlara ait yapılar günübirlik vaziyet planı ve mimari projelerine ilişkin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü alınır. Mimari projelerde, belediye sınırları içerisinde belediye, belediye sınırları dışında ise valilik tarafından ilgili meslek odasından mevzuata uygun olduğuna dair görüş alınır, onaylanır ve ruhsata bağlanır. Yapılara ruhsat vermeye yetkili idareler (valilik, belediye) projelerin plan ve plan hükümlerine uygunlupundan ve...