08 / 05 / 2024

kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede

kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede

Kastamonu fethi sırasında 9 asır önce şehit düştüğü belirtilen Aşıklı Sultan'ın türbesinde, ayaklarının görülebildiği sandukanın camekan bölümü kapatıldı...

'İktidardan Önce Açıklıyorum' diyen Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret için rakam verdi!

Gazeteci Fatih Portakal, yaptığı açıklamada 'İktidardan Önce Açıklıyorum' diyerek son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret için rakam verdi...

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz olacağı öğrenildi. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, il il deprem beklentilerini açıklıyor. Ercan, geçtiğimiz gün üç il için daha beklentisini açıkladı. Peki Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olur?

2023 Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Detaylar Haberimizde!

Bekçilik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Binlerce bekçi adayının merak ettiği bir konu olan sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe açıklık getirildi. 2023 bekçi sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte bekçi alımı sınavına dair merak edilen tüm detaylar...

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

Son dönemlerde erken emeklilik konusu  gündemdeyken SGK’dan şok bir açıklama geldi. Açıklamaya göre bazı kişilerin emekli olamayacağı paylaşıldı. EYT hakkında alınan son kararla bu konuya bir açıklık getirildi. 

1000 TL'lik bayram harçlığı ödemesi hakkında flaş açıklama!

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte devletten kimin bayram harçlığı alacağı da merak edilmeye başlandı. Öğrencilerin bayram harçlığı alıp almayacağı merak ediliyordu. Bakanlık tarafından konuya açıklık getirildi.

Yapı Kredi Nisan ayında gaza bastı... Yapı Kredi'den flaş açıklama

Bankalar nisan ayının gelmesiyle birlikte yeni kampanyalarını tek tek açıklıyor. Yapı Kredi de nisan ayına yönelik kampanyasını müşterilere duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Yeni faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden ardı ardına tahminler geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor. Gözler, TCMB'nin 23 Mart’ta açıklayacağı faiz kararına çevrildi. AA Finans'ın karar öncesi gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistlerin çoğunun düşüncesi aynı. İşte detaylar...

Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

Kamu bankalarında sermaye artırımı kararı gelirken, piyasada azalan halka açıklık konusu gündeme geldi.   Sermaye artırımı sonrası kamu bankalarında halka açıklık oranı gerileyecek.

Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!

Altın her zaman dikkat çeken bir yatırım aracıdır. Son dönemde banka altın hesabı hizmetlerine ilgi arttı. Altına yatırım yapmak isteyenler genellikle kuyumcudan fiziki altın almanın veya bankada altın hesabı açmanın avantajlarını araştırıyorlar. Bu yüzden uzmanlar da bu soruya açıklık getirdi.

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

Altında en çok merak edilen sorular, “Bu fiyattan altın alınır mı, altın yıl sonu ne kadar olacak” olurken uzman isimler konuya peş peşe açıklık getirdi.  “Altında çarşamba ve cumaya dikkat!” diyen uzmanlardan çok ses getirecek açıklamalar...

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Dolar ve altın nasıl etkilenecek?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da meydana gelen iki deprem, piyasaları da etkiliyor. Uzmanlar kamu maliyesinden bütçe açığına, enflasyona kadar her konunun en baştan ele alınması gerektiğini belirtti. “Artık gündemi depremin etkileri belirliyor” diyen piyasa uzmanları, kamu maliye

Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

AFAD başkanı deprem bölgesinden tahliye edilen ya da kendi imkanıyla şehir değiştiren depremzedelerle ilgili iki önemli konuya açıklık getirdi.

kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede Haberi

kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede

Kastamonu'nun fethi sırasında 9 asır önce şehit düştüğü belirtilen Aşıklı Sultan'ın türbesinde, ayaklarının görülebildiği sandukanın camekan bölümü kapatıldı. 


Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, türbenin kapanmasıyla ilgili kuruma çok sayıda talep geldiğini söyledi.


Tabutun ucundaki camekanda Aşıklı Sultan'ın ayaklarının gösterilmesinin doğru olmadığı yönünde çok sayıda elektronik posta aldıklarına dikkati çeken Yücebıyık, şöyle konuştu:


"Bunun üzerine müftülüğün görüşüne başvurduk bu konuda bilgimiz olmadığı için. Müftülük de Diyanet İşleri Başkanlığına konuyu iletti. Onlar da buranın kapatılmasının doğru olacağını, İslam açısından ayağın gösterilmesinin uygun olmayacağını belirtti. Dolayısıyla buradaki sandukanın açık bölümünü kapattık. Aynı şekilde yine türbenin ziyaretlerine devam ediliyor. Bunun dışında din turizmi açısından bunun kapatılmaması yönünde mailler de alıyoruz vatandaşlardan. Uzak yerlerden gelen insanlar var. Gelip göremeyince hayal kırıklığı oluyor tabii."


Yücebıyık,...