24 / 07 / 2024

kat irtfikası geçiş

kat irtfikası geçiş

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''imar affı ve kat mülkiyeti'' hakkında sorduğu soruyu yanıtladı...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü resmen açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılışını milyonların beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. İşte detaylar...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2022!

Kat irtifakı kurulu bir gayrimenkulü kat mülkiyetine geçirmek isteyenler bu işlemin masraflarını araştırıyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2022 ne kadar?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2021!

Kat irtifakı tapusu olan bir bağımsız bölüme kat mülkiyeti alınabilmesi için inşaatın tamamlanması ve tüm izinlerin alınması gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri nasıl yapılıyor? İşte kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2021...

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı yöntemiyle katıldığı Gölbaşı Şehir Geçişi hizmete açıldı.

Bulgaristan ve Hırvatistan'dan avroya geçiş adımı!

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

İmar barışından kat mülkiyetine geçiş!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

Konut satışına Körfez Geçiş Projesi dopingi!

Yerli ve yabancı birçok yatırımcı İzmir'in Urla ilçesine akın ediyor. İzmir'in en önemli yatırımı olan Körferz Geçiş Projesi ilçedeki konut satışlarını 6-7 kat artırdı.

Kanal İstanbul tamamlandığında boğazlarda geçişler nasıl olacak?

2. Osmanlı Coğrafyası Uluslararası Arşiv Kongresi, 20-24 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. 63 ülkeden akademisyenin katılacağı kongrede, 'asırlık sorunlar' görüşülecek. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında boğazlarda geçişlere nasıl izin verileceği anlatılacak.

Osmangazi Köprüsü’nde geçiş garantisi yıllık hesaplanacak!

Bayram tatilinde ortalama günlük 95 bin araç geçişiyle teknik olarak garanti rakamının iki katına ulaşıldı ancak hesap günlük değil yıllık 14.6 milyon geçiş üzerinden yapılacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

kat irtfikası geçiş Haberi

kat irtfikası geçiş

İmar barışı kapsamınd kat mülkiyetine geçerken problem olur. Bu durumda müteahhit binadaki dairelerin yarısına sahip olacaktır. 

Müteahhit daireleri yapmış. Daha sonra dairelere arsa payı dağıtırken kimine az kimine çok pay vermiş. Kendisinin üstüne arsanın yarısını geçirmiş ama apartmanda hiç dairesi yok. Şimdi biz imar barışına başvurduk. Ardından da kat mülkiyetine geçiş yapacağız. Bu, arsa payı konusunda bize sıkıntı olur mu? 

Okuyucumun anlattığı olayda bazı terslikler var. Bence bu tersliği müteahhit yaratmış. Müteahhit daireleri yapmış ya, yaptıktan sonra dairelere arsa payı vermiş, okuyucum öyle diyor. Ama sonuçta imar affı ile kat mülkiyetine geçeceklerini söylüyor. Yani binalarında kat irtifakı veya kat mülkiyeti yok. Nitekim müteahhidin dairesi yok ama arsa payı var.

Oysa kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış bir binada dairelerin arsa payı olmaz,...