10 / 05 / 2024

kat karşılığı sözleşmesinin şartları

kat karşılığı sözleşmesinin şartları

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin meydana gelebilmesi için gerekli bazı şartlar bulunuyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin şartları!

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat karşılığı inşaat yapım sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021!

Arsa sahibi ve müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği nasıl hazırlanıyor? işte Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Arsasını kat karşılığı satanlar dikkat!

Danıştay, arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışını ticari faaliyet şeklinde kabul ediyor ve gelirler gelir vergisine ve KDV’ye tabi tutuluyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden müteahhit arasında imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitler ile arsa sahibinin anlaşmasına bağlı olarak yapılan kat karşılığı ev inşasında dikkat edilecek hususlar bulunuyor.  Peki, kat karşılığı (arsa payı) inşaat sözleşmesi nedir, imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

Kiler GYO'nun esas sözleşmesinin 8. maddesindeki değişliği onaylandı!

Kiler GYO'nun 124 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanarak 620 milyon TL'ye artırılması işlemi sonucu, Şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesindeki değişliği onaylandı.

kat karşılığı sözleşmesinin şartları Haberi

kat karşılığı sözleşmesinin şartları

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin şartları!

Bir tarafta bir veya birden fazla, gerçek veya tüzel kişiliği haiz arsa sahibi ile diğer tarafta arsa sahibine karşı bina yapımını üstlenen müteahhit arasında imzalanan sözleşmeye kat karşılığı inşaat sözleşmesi deniyor.  


Bu sözleşme ile tarafların birbirlerine karşı sorumlulukları oluyor. İşe zamanında başlamaması veya sözleşme hükümlerine aykırı olarak işi geciktirmesi ya da iş sahibine yüklenemeyecek bir sebeple ortaya çıkan gecikme gibi hallerde sözleşme fesh edilebiliyor. 


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile ilgili bir kanun hükmü bulunmamasına rağmen sözleşmenin noterde imzalanması gerekiyor. Taraflarca imzalanan bu sözleşmenin, inşaat sürecinde hak kaybı yaşamamaları adına sözleşmenin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. 


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin meydana gelebilmesi için gerekli bazı şartlar bulunuyor. Bunun için yapılan tanımdan özetle;


1- Arsa sahibi ile müteahhit arasında...