07 / 05 / 2024

kat malik hakları

kat malik hakları

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yapılarda bulunan ortak alanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, ''Anagayrimenkulde her kat maliki hak sahibidir” şeklinde konuştu.

Eski Bakan Akdağ: ‘Kentsel dönüşümde mevzuatlar daha katı olmalı’

Kocaeli’nde Afet Yönetimi ve Afet Zamanlarında Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne katılan Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Mevcut mevzuat kentsel dönüşümle alakalı insanlara bazı haklar veriyor. Bu konudaki mevzuatın çok daha katı olması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Kat irtifakı olan ev depremde yıkılırsa ne olur?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde yapılacak bir inşaat için mülkiyet hakkını temsil eden bir tür mülkiyet hakkıdır. Bu hak, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre irtifak hakkı olarak adlandırılır ve inşaat projeleri için çok önemlidir. Olası depremlerde de hangi hakları sunacağı merak ediliyor.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Gayrimenkul hukukunda kat maliklerinin hakları neler?

Özellikle, son yıllarda hayata geçirilen siteler, iş merkezleri metropol yaşamında ihtiyacımız olan konfora ulaşmamız için adeta bir köprü oldu. Peki sitelerde kat mülkiyeti konusu nedir? İşte detaylar...

Kurallara uymayan ev sahibi bile olsa dava açabilirsiniz!

Kat maliklerinden biri kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebiliyor.

Binalarda ortak alanlar mülke katılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç katlı binanın giriş katında oturuyorum. Katta karşılıklı iki daire, bir işyeri var. İşyeri satıldı. Yeni malik dükkanın önünü kendisine katmak istiyor. Bu yerin kendine ait olduğu iddiasında. Ortak alan işyerine katabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

13 maddede sitelerde kat maliklerinin medeni hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat maliklerinin medeni hakları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Kat maliklerinin hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Binamızın dış cephesinin boyanması için kat malikleri toplantısında karar alındı. Daha sonra bir olağanüstü kat malikleri kurul kararı daha alındı bu defa karar mantolama yönünde idi. Bu durumda kat maliki olarak bizim haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı

5 maddede kat irtifakı sahiplerinin hakları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kat irtifakı sahiplerinin hakları konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kat irtifakı sahiplerinin hakları...

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

kat malik hakları Haberi

kat malik hakları

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamalarda kat sahiplerinin anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine aksine sözleşme olmadıkça arsa payları oranında malik olduklarını belirtti.


Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yapılarda bulunan ortak alanlar ile ilgili bilgi verdi.Günümüzde ise birçok site ve apartmanda ortak alanlar konusunda anlaşmazlık yaşandığını dile getiren Özelmacıklı “Sığınak, otopark, kömürlük, oyun ve spor alanları, teras çatılar ve çatı bahçeleri, yapıların dışında kalan boşluk alan ve bahçeler gibi yerler ortak yerlerdendir.


Aslında bu yerlerde her kat maliki hak sahibidir. Bu alanların aksine sözleşme olmadıkça bireysel olarak kullanılması mümkün değildir. Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerler, ortak yerlerdir. Kat malikleri, anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine aksine sözleşme olmadıkça arsa payları oranında malik...