07 / 05 / 2024

Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi

Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi

Ortaklığın giderilmesi davasındaki amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi oluyor. Peki, kat mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi!

Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi nasıl olur? Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi durumu kaç şekilde gerçekleşir? sorularının cevaplarını ve kat mülkiyeti kurulması konusunu merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Kiracı ve ev sahibi arasında tüm sorunları bitirecek yeni bir dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucunun çözüme kavuşturacağı ve bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren tarafların dava açmadan önce arabulucuya başvuracağı öğrenildi.

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakı nedir, nasıl kurulur? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki fark nedir?

Kat irtifakı, henüz devam eden bir inşaattan, daire veya iş yeri satın alan kişilerin sahip olduğu bir tapu çeşididir ve kurulumu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden alınacak bir belge ile gerçekleşir. Ancak kat irtifakı geçici bir süreliğine işlevseldir. İşte, kat irtifakı ve kat mülkiyeti hakkın

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansı yarın başlıyor!

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansı Prof. Etem Saba Özmen önderliğinde yarın başlıyor. 14 bağımsız konferanstan oluşacak olan dizi konferans 7 hafta sürecek.

23 maddede site yönetimlerinde kat mülkiyeti ve irtifakının niteliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerinde kat mülkiyeti ve irtifakının niteliği" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

18 maddede kat mülkiyetinde arsa payı kavramı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Kat mülkiyetinde arsa payı kavramı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

13 maddede kat mülkiyetinde arsa payı detayı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyetinde arsa payı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi Haberi

Kat mülkiyetinde ortaklığın giderilmesi

Kat mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası!

Ortaklığın giderilmedi davası; Gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması olarak karşımıza çıkıyor.


Ortaklığın giderilmesi davasındaki amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi oluyor. 


Kat mülkiyeti ise, bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına deniyor. Peki, kat mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?


Ortaklığın giderilmesi:

Madde 7 – Kat mülkiyetine veya kat irtifakına tabi olan gayrimenkulde ortaklığın giderilmesi istenemez.

Bağımsız bölümler, bağımsız bir gayrimenkul gibi dava ve takip konusu olabilir bunlarda ortaklığın giderilmesi istenebilir.

II- Öncelikle satınalma hakkı:

Madde 8 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/3 md.) Kat mülkiyeti kurulmuş bir gayrimenkulün bağımsız bölümlerinden birinin veya kat irtifakı bağlanmış arsa payının satılması halinde...